Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-14 16:16:00

Tarlós megszólalt Tordairól - nagyon felhúzta magát

A főpolgármester már azt is provokációnak érezte, hogy saját szavaival szembesítette a Népszava, de azért válaszolt.

Tarlós megszólalt Tordairól - nagyon felhúzta magát

Mindössze fél percig sikerült vonalban maradnia a lap munkatársainak, miközben a főpolgármestert próbálták kérdezni arról, miért bántotta meg szimultán az értelmi fogyatékkal élőket is Tordai Bence becsmérlése közben.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy egyre durvább a főpolgármester-jelölti kampány. Tarlós István a napokban többször is a nyílt utcán vitatkozott Karácsony Gergely pártjának aktivistáival, miután azok megzavarták nyilvános szerepléseit.

A főpolgármester éppen elültette a budapesti fatelepítési program tízezredik fáját, amikor váratlanul megjelent Tordai Bence országgyűlési képviselő, a Párbeszéd szóvivője.

Tordai Bence akciójának az volt a célja, hogy megtudja: Tarlós István vállalja-e a vitát Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével.

Tarlós többször bolondnak, fogyatékosnak nevezte Tordait, amit az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetség sem hagyott szó nélkül.

Az ÉFOÉSZ azt írja Facebook oldalán: "Az értelmi fogyatékosság vagy szellemi fogyatékosság pejoratív jelzőként, a vitapartner minősítéseként való használata minden jó érzésű ember számára sértő és megalázó."

"Ne provokáljon, viszonthallásra" - csapta le a nepszava.hu kérdése hallatán a telefont Tarlós István.

Majd a főpolgármester SMS-ben folytatta az indulatos dialógust.

Tarlós István: Egyébként erőltetett heccelési kísérlet. Az értelmi fogyatékosokkal semmi bajom. A ripacskodó Tordait kritizáltam, mint annyian mások. Kár hergelni olyan embereket, akiket eszembe sem jutott megbántani. Ez olyan népszavás, olyan karácsonyos. Arra utaltam, Tordai talán nincs ítélőképessége 100 százalékos tudatában. Ami nem szégyellnivaló, de nem biztos, hogy politikai vezetőnek kell állnia.

Népszava: Ön azt mondta "Magyarországon ma elég furcsa világot élünk, a szellemi fogyatékosokat el kell viselni". Szándékától függetlenül, ez sértő a fogyatékkal élőkre nézve. Elnézést kér érdek-képviseletüktől?

Tarlós István: Ha így értelmezték, feltétlenül, de elég nyilvánvaló, hogy félremagyarázás „forog fenn”. Ezen az alapon sürgősen tegyék hozzá, hogy Karácsony súlyosan megsértette az összes zsidó származású embert. Ha nem teszik hozzá, majd én hozzáteszem.

Népszava: Utolsó kérdés: ön szerint nem veszít méltóságából és népszerűségéből, ha megafonnal kiabál politikai ellenfele arcába, kocsmai stílusban sértegeti őt?

Tarlós István: Tordai nem ellenfelem. Az ellenfelemet nem láttam ott. Egy hírhedt provokátor, és nem ellenfél. Nem illik köztéri ünnepségeket alpári módon megzavarni. Úgy látszik, ez Karácsonyék "vitastílusa". Gondolom, a zuglói ügyek helyett. Egyébként a Népszavának csak udvariasságból válaszolok. Úgyis azt, és főleg annyit ír le belőle, amennyit akar. A megafon csak annak szólt, hogy akiket Karácsony előző nap küldött, azok ilyen megafonnal ordítottak rám egy méterről.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink