Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-14 11:45:00

Gyurcsányék oldalán szállt be a politikába a legendás időjós

A Nemzeti Választási Iroda független jelöltként vette nyilvántartásba Pártai Luciát. Az ismert meteorológus az Indexnek azt mondta, hogy nem a saját ötlete volt, hogy polgármesterjelöltként induljon Szarvason.

Gyurcsányék oldalán szállt be a politikába a legendás időjós
Pártai Lucia /A kép forrás: Facebook/

„Tavasszal kerestek meg és először csak külső megfigyelőként vettem részt ezeken a megbeszéléseken. Szigorúan ügyek mentén beszélgettünk” – mondta. Ahogy ő fogalmaz a kerek asztalhoz eleinte mindenki odaült: „az MSZP, a Jobbik, a DK, a Nagycsaládosok és több más civil csoport, de amikor elkezdődtek az érdemi tárgyalások, sokan végleg felálltak”.

Pártai szerint a DK vezetője kezdettől fogva a város ügyei mentén akart politizálni, ezért is vállalta a polgármester-jelöltséget. Rajtuk kívül végül a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországának Mozgalom is támogatja.

A 16 ezres Békés megyei városban egyébként a polgármesterséget több mint 21 éve betöltő fideszes Babák Mihállyal szemben egy jelenleg is a testületben fideszes támogatással politizáló egyéni képviselő, Babák Zoltán indul függetlenként. De ahogy azt a város politikai viszonyairól írt cikkünkben  is írtuk, a helyi tagság egy harmadik fideszest, Hodálik Pál alpolgármestert szavazta meg polgármester-jelöltjének – ő azonban nem szerepel a hivatalos nyilvántartásban. Rajtuk kívül a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesületének színeiben induló Csanádi Lászlót és a jobbikos Gajdos Attilát vette nyilvántartásba a választási iroda.

További részletek itt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink