Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-12 20:25:00

Zebrát festettek az iskola elé, kivonultak a rendőrök

Vállalja a felelősséget budakeszi összellenzéki képviselőjelölt, ha veszélyes a társadalomra az a 3D-s zebra, amelyet szerda hajnalban festettek fel aktivisták az egyik helyi általános iskola elé. A rendőrség az akció miatt közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanújával ismeretlen tettes ellen eljárást indított.

Zebrát festettek az iskola elé, kivonultak a rendőrök

Mintha szabályos gyalogátkelő lenne, úgy mennek át a gyerekek azon a 3D-s zebrán, amelyet szerda hajnalban gerillaakcióban festettek fel a Budakörnyék Fejlődéséért Egyesület aktivistái a város egyik forgalmas pontján.

Szemző Áron összellenzéki képviselőjelölt szerint az akcióra azért volt szükség, mert az új tanévre átadott új iskola előtt – az önkormányzat ígérete ellenére - nincs zebra.

Zebrát festett az iskola elé a Momentum, kivonult a rendőrség

 

A környéken lakók szerint az új iskola csak növelte a környék forgalmát, ezért is szükséges a gyalogátkelő. "A zebrára szükség van. Megígérték, hogy még egy lesz, kicsit föntebb" - mondta egy néni.

"Szerintem még lámpa is kéne! Én itt lakom Budakeszin és elég erős forgalom van itt, hiába van 30-as felfestés. Úgyhogy kell, igen"- nyilatkozta egy anyuka.

"Én a lakók szavát meghallva az önkormányzat helyett cselekedtem, és felgyorsítottam a folyamatot. Hogyha bárki szerint egy 3D-s, messziről látható zebra, amin a gyerekek biztonságban át tudnak kelni, a társadalomra veszélyes, akkor én természetesen ezért a felelősséget vállalni fogom" - nyilatkozta az ATV Híradójának Szemző Áron, a Budakörnyék Fejlődéséért Egyesület képviselőjelöltje.

Valószínűleg vállalnia is kell: az akció után ugyanis a rendőrség is megjelent a helyszínen, és megállapította a szabálytalanságot. A Budaörsi Rendőrkapitányság az ügyben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt eljárást is indított, ismeretlen tettes ellen.

Budakeszi alpolgármestere, Ohr Alajos szerint a gerillaakcióban felfestett gyalogátkelő semmilyen előírásnak nem felel meg. Azt mondja: az ellenzéki képviselőjelölt csupán két nappal előzte meg a hivatalos zebrafestést.

"Az önkormányzat egy pályázat keretében épít ott buszmegállót és a hozzá kapcsolódó kijelölt gyalogátkelőhelyet.

Negyedik közbeszerzésre sikerült kiválasztanunk egy olyan vállalkozót, aki ezt megcsinálja, mindent elkövetett az önkormányzat, hogy lehetőleg az iskolakezdésig a gyalogátkelő megvalósuljon"

- nyilatkozta Budakeszi alpolgármestere.

Az önkormányzat azt ígéri: a törvényi feltételek teljesülése után, pénteken elkezdik a hivatalos zebra építését – ugyanott.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink