Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-12 10:31:00

Házkutatás: Gulyás szerint nem igaz, hogy a rendőrség politikai megrendelésre dolgozna

Folyamatosan frissülő hírek!

A kormány üdvözli a döntést, hogy Trócsányi Lászlónak szánják a bővítési portfoliót, de tudják, a volt miniszter számíthat még támadásokra. Kiderült az is a Kormányinfón, hogy a Fidesz-alelnökséget, vagy a miniszteri posztot választja Gulyás Gergely.

 • Nézze itt élőben a Kormányinfót

  szeptember 13.péntek 00:00

 • Összeülhet még a parlament szeptemberben

  szeptember 12.csütörtök 11:28

  Gulyás Gergely tudomása szerint kéthetente ül össze a parlament és ez nem fog változni, így lesz még ülés a választások előtt.

 • Személyi következménye kellene, hogy legyen

  szeptember 12.csütörtök 11:20

  Egyetért Kocsis Mátéval abban, hogy ilyen jellegű botrányoknak személyi következménye kellene, hogy legyen, de reméli, hogy a választók bölcsen fognak dönteni- ezt a 8. kerületi ellenzéki botránnyal kapcsolatban válaszolja egy következő kérdésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 • A kormány megfontolta Trócsányi jelölését

  szeptember 12.csütörtök 11:18

  Hipotézisekkel nem szeretnék foglalkozni, a magyar kormány jelöltje Trócsányi László. A kormány mindent megfontolt előre ezzel kapcsolatban és azt gondoljuk, hogy ezek a kritikák a bevándorlást támogató erőktől jöttek. Akik a kormány bevándorláspolitikája miatt szívből gyűlölik a magyar kormányt, azok Trócsányit sem fogják támogatni- ezt válaszolja Gulyás egy újabb felvetésre azzal kapcsolatban, ami a Guardianben jelent meg, miszerint akár az egész bizottságot elkaszálhatják csak, hogy Trócsányit ne válasszák meg.

 • "Maradok miniszter"

  szeptember 12.csütörtök 11:09

  Van addig még néhány hét- válaszolta Gulyás, amikor afelől érdeklődtünk, hogy a szeptember végi Fidesz-kongresszusig hogyan fog dönteni, miniszter marad és lemond a Fidesz-alelnöki tisztségéről vagy fordítva. Gulyás Gergely végül hozzátette: "maradok miniszter".

 • Varga-Matolcsy csörte

  szeptember 12.csütörtök 11:07

  Gulyás az ATV kérdésére elismerte, hogy olvasta Matolcsy György írását a novekedes.hu-n, amivel a jegybankelnök Varga Mihály beszédére reagált és szállt bele utóbbiba páros lábbal. Kérdésünkre, hogy a miniszter Varga Mihály mellett foglal-e állást ebben a csörtében, Gulyás azt válaszolta: egy kormány tagjai, így természetes a szolidaritása Varga Mihállyal, Matolcsy Györgyöt ugyanakkor személyesen is sokra tartja, a kormány pedig mindig is tiszteletben tartotta és fogja is tartani a jegybank függetlenségét.

 • "Fotós még nem vagyok"

  szeptember 12.csütörtök 11:05

  - válaszolja az ATV arra vonatkozó kérdésére a tárcavezető, hogy miért nincs rajta a néppárti csoportképen Trócsányi László. Gulyás szerint nem azért, mert a Fidesz tagságát felfüggesztették a néppártban, hiszen korábban is a néppárti jelöltek között mutatták be a magyar biztosjelöltet.

 • "Karácsony alkalmatlan lenne"

  szeptember 12.csütörtök 11:03

  "A fővárosi főpolgármester-jelöltek vitája nem az én ügyem"- mondja az ATV újabb kérdésére, ami úgy szólt, hogy ha a Tarlós-Orbán vitában nem nyilvánít véleményt, akkor miért nyilvánított véleményt abban, mint miniszter, hogy ha Karácsony Gergely győzne, akkor nem lenne érvényes a 15 pontos Orbán-Tarlós megállapodás, ami 1000 milliárdos fejlesztésről szól összesen. Gulyás Gergely szerint Tarlós István dolga eldönteni, ki az esélyes jelölt és le akar-e velük állni egyáltalán vitázni. A miniszter úgy véli, ha a kormány véleményt mondana, azt sem kellene feltétlen a főpolgármesternek figyelembe vennie. Hozzátette: az, hogy Karácsony Gergely előre láthatóan nem lenne képes együttműködni a kormánnyal, jelzi szerinte, hogy alkalmatlan lenne főpolgármesternek.

 • Pikó és Sára Botond esélyei

  szeptember 12.csütörtök 10:59

  A 8. kerületi esélyekről szólva Gulyás Gergely azt mondja, az elmúlt évtizedben a kerület olyan mértékben fejlődött Kocsis Máté irányításával, amit korábban nem láttak ott és ezt Sára Botond folytatta. A miniszter szerint ezért jelöltjüknek nem hogy kiváló esélye van a győzelemre, már azon is meglepődnének, ha egyáltalán szoros eredmény alakulna ki ott az ellenzékkel.

 • "A törvényeket mindenkinek be kell tartani"

  szeptember 12.csütörtök 10:58

  - ezt válaszolja Gulyás Gergely az ATV kérdésére, hogy mi a politikai üzenete annak, hogy házkutatást tartottak a VIII. kerületi ellenzéknél, amikor korábban Kocsis Máté és a szintén fideszes Sára Botond is nagy fölénnyel, utóbbi kétharmaddal lett polgármester a kerületben.

  Politikailag nem tudom, hogy ez jó vagy rossz a kerületi fideszes jelöltnek, de akkor nem lenne jogállam Magyarország, ha megfelelne a politikai igényeknek a rendőrség -teszi hozzá.

 • Főpolgármester-jelölti vita: a kormánynak nincs álláspontja

  szeptember 12.csütörtök 10:57

  Az esetleges főpolgármester-jelölti vitára vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondja: a kormánynak semmilyen álláspontja nincs erről, látják, hogy sokan akarnak vitázni Tarlóssal, de ez nem tartozik rájuk.

 • Nehéz másként magyarázni

  szeptember 12.csütörtök 10:56

  Azt a képet nehéz másként magyarázni, mint ami az alapos gyanúnak is a része- mondja egy újabb, Pikóéknál tartott házkutatást firtató kérdésre Gulyás Gergely.

 • "Ez nem igaz"

  szeptember 12.csütörtök 10:51

  A Pikóéknál végzett házkutatással kapcsolatban Gulyás azt mondja: mindenkit megillet az ártatlanság vélelme a jogerős ítéletig, de valamiért a helyi bizottság úgy látta, hogy feljelentést tesznek az ügyben a bizonyítékok alapján. "Ez nem igaz"- válaszolta arra az ellenzéki felvetésre, miszerint a rendőrség politikai megrendelésre dolgozna.

 • Forint: nincs ok aggodalomra

  szeptember 12.csütörtök 10:46

  A gyenge forinttal kapcsolatban ismét elmondja, hogy a kormánynak nincs árfolyam-politikája. Hozzáteszi: ez a kérdés ma már sokkal kevésbé lényeges, mint korábban, mivel a devizacsapdából az emberek túlnyomó többségét kisegítették és a magyar államadósság devizában fennállló részét is sikerült 20 százalék alá csökkenteni.

  Nem látom, hogy bármi aggodalomra adna okot a jelenlegi forint árfolyam- magyarázta a miniszter.

 • Semmibe nem kerül

  szeptember 12.csütörtök 10:45

  Semmibe nem kerül Orbán leveleinek a kihordása, amit a rezsiutalványok kapcsán írt a nyugdíjasoknak- válaszolta Gulyás egy kérdésre, hozzátéve, hogy azokat a nyugdíjutalványokkal együtt viszik ki.

 • Trócsányi az egyik legalkalmasabb jelölt a biztosok között

  szeptember 12.csütörtök 10:42

  Nehéz nem arra a következtetésre jutni, ha megnézzük az életutakat, hogy nem ő az egyik legalakalmasabb a jelöltek között- mondja Trócsányival kapcsolatban Gulyás az egyik kérdésre válaszolva.

 • Egy napot se legyenek munka nélkül

  szeptember 12.csütörtök 10:41

  A kormány meghallgatott egy jelentést a jászberényi Electrolux-gyár csoportos létszámleépítésével kapcsolatban is- folytatja a miniszter, közölve, hogy Varga Mihály és Palkovics László a helyszínre is látogattak tegnap. A kormányhivatal vizsgálja a csoportos leépítés jogszerűségét- teszi hozzá Gulyás. Azt is elmondta, a kormány mindent megtesz, hogy akiknek január 1-jével megszűnik a munkahelye, azok egyetlen napot se legyenek munka nélkül.

 • A Magyar Falu Program még sikeresebb

  szeptember 12.csütörtök 10:39

  A Magyar Falu Programmal kapcsolatban még elégedettebb a kormány- közli Gulyás Gergely, az 5000 fő alatti települések 96 százaléka már regisztrált, 92 százalékuk pedig pályázatot is benyújtott. 6 milliárd forintot igényeltek orvosi célokra, egyházi, közösségi célokra 13, sportparkokra 2 milliárdot fizetett ki eddig a kormány.

 • Ezek a legnépszerűbb autók

  szeptember 12.csütörtök 10:38

  A nagycsaládos autóvásárlásra eddig 12 ezer igénylést nyújtottak be. 5238 határozat már megszületett. Több mint fele az igényelt autóknak (mintegy 40 típusból) Dacia, Opel Zafira, Ford C-Max, Ford S-Max és Skoda Kodiaq típusokba tartozik.

 • Átlag 9,7 milliót vesznek fel

  szeptember 12.csütörtök 10:37

  A családvédelmi akciótervről is szó volt a tegnapi kormányülésen. Babaváró támogatásra eddig 31 ezer igénylés érkezett, Közel 20 ezer szerződést kötöttek, aminek 80 százaléka a legmagasabb, 10 milliós összegre köttetett- közli Gulyás. Az eddigi szerződéses összeg több mint 180 milliárd forint, az átlagosan felvett pedig 9,7 millió.

 • Minden erővel támogatják

  szeptember 12.csütörtök 10:34

  Üdvözli a magyar kormány Ursula von der Leyen döntését, hogy Trócsányi Lászlónak szánja a bővítési portfoliót, de tudják azt is, a volt igazságügyminiszter számíthat még támadásokra- mondja Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy véli, a bevándorlást támogató erők fogják ezeket a támadásokat végrehajtani, de a kormány minden erejével támogatni fogja Trócsányit.

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink