Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-13 05:10:00

"Az állatkínzók országa lett Magyarország"

Ezt állítja egy Tolna megyei állatvédő szervezet vezetője. Fiáth Szilvia azután fakadt ki, hogy a rendőrök arról értesítették, hogy Udvariban egy rendkívül rossz állapotban levő kutyát találtak. Az állatot egy zsinóron tartották, amely mélyen a húsába vágott.

"Az állatkínzók országa lett Magyarország"

Ma már jól van a szelíd és barátságos vizslaszerű keverék. Két napja a rendőrök mentették ki egy házból a Tolna megyei Udvardiban, ahol láncra verve tartották, és már nagyon rossz állapotban volt.

Az állatkínzók országa lett Magyarország

 

"A kutya nyakán nem lánc, hanem bálamadzag volt elhelyezve. Nagyon sovány állapotban volt, ezért szükséges volt az azonnali orvosi ellátása. Az orvosi ellátás során megállapították, hogy az állat életveszélyes állapotban van"- nyilatkozta az ATV Híradójának Komlósiné Kiss Anett, a Tolna megyei RFK szóvivője.

Az állat súlya az elvárhatónak a harmada is alig volt, ráadásul mély sebeket is szerzett az évek során. "2 és fél centi mélyen belement a húsába a bálamadzag, és a nyakán 70-80 százalékában kint van a hús, ezt naponta kezeljük" - monta Fiáth Dzilvia, a Tolna megyei Állat és Természetvédő Alapítvány elnöke.

A barátságos kutyának szerencséje volt, mert még időben sikerült kimenekíteni. Most a szekszárdi menhelyen helyezték el és próbálják meggyógyítani. A menhely vezetője szerint az országban nagyon gyakoriak a hasonló esetek.

"Az állatkínzók országa vagyunk, és miért van ez? Azért, mert 2003-ban aláírásgyűjtést indítottunk, nagyon-nagyon sokszázezer emberrel, 400 ezer emberrel összefogtunk és végül 2004-ben lett törvénymódosítás és bűncselekmény lett az állatkínzás.

Tehát megvan a törvényi háttér, ugyanakkor nem történik semmi" - tette hozzá Fiáth Szilvia.

A kutya gazdáját a rendőrök kihallgatták. Ő részben beismerte a tettét. Ellene állatkínzás gyanúja miatt indult eljárás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink