Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-12 19:52:00

Dorian-hurrikán: nem tudni, meddig nőhet még az áldozatok száma

A trópusi ciklon pusztítása után több mint 1300 embert eltűntként tartanak nyilván, emellett 15 ezer ember szorul menedékre és élelemre.

Dorian-hurrikán: nem tudni, meddig nőhet még az áldozatok száma

Letarolt épületek romjai borítanak mindent a Bahama-szigeteken. A Dorian hurrikán miatt 15 ezer ember szorul menedékre és élelemre.

"Nem láttam semmit, amiről elmondhatnám, hogy a kormánytól kaptam. Mindenem, ami van, azt magamnak szereztem be a katasztrófa óta"  – magyarázta Richie Roberts, egy helyi lakos.

A fővárosban már felállítottak nagy sátrakat, máshol viszont csak tervezik. Becslések szerint a Karib-térségben 3 milliárd dollárnyi anyagi kár keletkezett a biztosított ingatlanokban.

"Már 20 éve itt élek, de még soha nem láttam semmit, ami ilyen katasztrofális volt. Mintha minden korábbi hurrikánt egybe gyúrtak volna" – mondta egy túlélő.

A katasztrófavédelmi hivatal friss közlése szerint 1300 embert regisztráltak eltűntként.

"A halálos áldozatok száma jelenleg 50, de nem akarunk találgatni, hogy ez meddig nőhet. Megértjük, hogy az emberek aggódnak, ahogy mi is. Amint lesz hivatalos végső adat, nyilvánosságra hozzuk"  – mondta Carl Smith, a hivatal szóvivője.

Az ország miniszterelnöke, Hubber Minnis részvétét fejezte ki az áldozatok családjának és azt mondta, nemzeti gyásznapot fognak tartani.

"Az utcák úgy néztek ki az áradások miatt, mint az óceán. Betonépületek váltak porrá, mintha bombák robbantak volna. Nincsenek szavak, amelyek leírhatnák ezt a tragédiát" – mondta a kormányfő.

A politikus köszönetet mondott Donald Trumpnak az amerikai segítségért. Emellett azt kérte, hogy a bírálatok helyett mindenki fogjon össze, és segítsen a rászorulóknak, ahogy tud.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink