Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-12 05:40:00

Jakupcsek: „az éjszakák is kemények”

Életének egyik legjobb időszaka a jelenlegi, tevékenyen részt vesz saját műsora szerkesztésében – többek között erről beszélt Jakupcsek Gabriella a Húzós című műsorban. A műsorvezető azt is elmondta, hogy miért nem lett színésznő, miért van előnye pályatársaival szemben és azt is, hogy miért olyan biztos abban, hogy Magyarországon nincs helye az öreg műsorvezetőknek, főleg ha nők.

Jakupcsek: „az éjszakák is kemények”

Úgy felvételizett a színművészetire, hogy azelőtt még egy szavalóversenyen sem vett részt, később mégis a televíziózás felé fordult – egyebek mellett erről is mesélt Jakupcsek Gabriella a Húzós című műsorban. Közben a képzőművészetire is jelentkezett, majd a harmadik rostánál döntenie kellett és végül az előbbire ment el.

Végül saját maga számára jelezte, hogy ő nem lesz színész, mint mondta, jelzett a szervezete, hiszen akkoriban az 50 kg-ot sem érte el. Szorongott, hogy eljött onnan, az egy nagy váltás volt az életében – mesélte Rónai Egonnak. Ugyanis nem szeret olyan dolgot végezni, amiben nincs ott a „jobbak” között.

„Őrült nagy előnyöm van mindenkivel szemben a pályán” – ezt pedig már arra felelte, hogy tudott-e bármit továbbvinni a későbbiekben ebből az időszakból, merthogy táncol, lovagol, kaszkadőrködik. Minden olyat megtanult – mondja –, aminek semmi köze és egyben minden köze van a mostani szakmájához.

Nem arra figyel egy felvételnél ugyanis, hogyan tartja a lábát és merre van a hangja, hanem készségszinten megtanulta, hogyan tud többfelé figyelni. A műsorvezető a hazai viszonyokról elmondta, hogy nem tartja elképzelhetőnek, hogy valaki öreg műsorvezető legyen, miközben máshol „ilyenkor” hasít egy televíziós, amikor már bizonyította azt a műfajt, amibe „beül”.

Közben korszerűnek is kell maradni, hiszen azok a vezetők, akik ezt megítélik „nagyon kegyetlenek”. Mint mondta, többször ült már olyan székben, amelybe utána jött egy huszonéves, majd pár hónapra rá levették a műsort. Ilyenkor csak azt sajnálja, hogy egy jó műsort veszítenek el. Eközben többféle dolgot csinál, tréningcége van és könyveket is ír.

AZ MTVA-ból való távozása nem volt egy szép történet. Jakupcseek Gabriella ezt úgy élte meg az első hónapokban, hogy majd biztos lesz valami jó ajánlat, majd szembesült vele, hogy már a jövő évi tervekkel is rendelkeznek a televíziók.

A műsorvezető elmondta, neki nem hiányzott akkor sem a képernyő, amikor azt gondolta, hogy vége lehet, sokkal inkább a háttérben lévő szervezés, és a műsorokon való ötletelés hiányzott neki.

A jelenleg is az ATV-n képernyőre kerülő műsorában – mesélte tovább – ő maga is részt vesz a szerkesztésben, a szerkesztőkkel pedig napi kapcsolatban áll.

A műsorvezető azt is megosztotta Rónai Egonnal, hogy izgalommal töltötte el az, hogy unokája született, noha még magának is van egy tíz éves kislánya. Ebből adódóan kifejtette, hogy az életben sem rémiszti az meg, ha valami újat kell kezdeni, sokkal inkább az, ha valami jót kell eltemetni. Közben elmondta, kislánya és nagy fiai között mély, zsigeri szeretet van, de utóbbiak olyanok lányának, mintha a mentorai lennének.

Talán kislánya emiatt kezeli úgy az unokát, mintha az a kistestvére lenne. A kérdésre, hogy életének melyik volt a legjobb korszaka, azt felelte, hogy a mostanit egészen biztos, hogy bele fogja számolni. Jakupcsek Gabriella azokat az időszakokat sorolja ide, amelyekben a munka vagy magánélet területén olyan dolgok történnek, amelyek szinte biztos, hogy kihatnak a későbbiekre.

Fontos neki a munka, és ha jó munkája van, akkor jól is működik. És bár a dolgokat hamar elengedi a műsorvezető a magánéletében, még ha sokáig is rágódik dolgokon, az adásban lévő beszélgetéseket hazaviszi. Ezen saját bevallása szerint is dolgoznia kell, hiszen így „az éjszakák is kemények”.

A Húzóst, minden hétköznap este, 20:55-kor láthatják az ATV Spirit képernyőjén. Jakupcsek Gabriella műsorát, a Jakupcsek pluszt pedig minden hétköznap este 20:30-tól az ATV képernyőjén.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink