Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-11 17:40:00

Kisbusz vontatott egy másik kisbuszt az M3-ason, amihez egy trélert is csatlakoztattak

Újabb horrorszerelvény bukott le, ezúttal Hajdúnánás térségében az M3-as autópályán. Most egy kisbusz egy másik kisbuszt vontatott, amihez egy személyautót szállító trélert csatlakoztattak. A közlekedési szakemberek szerint a hasonló esetekben alkalmazott büntetésnek nincs hatása.

Kisbusz vontatott egy másik kisbuszt az M3-ason, amihez egy trélert is csatlakoztattak
Képünk illusztráció

Hajdúnánás közelében fogtak el újabb horrorjáratot a rendőrök. Itt egy mikrobusszal húztak egy trélert vontató másik mikrobuszt.

"Kollégáim az M3-as autópályán járőröztek, amikor észrevettek egy külföldi rendszámú kisbuszt, amely szabálytalanul vontatott egy másik kisbuszt és az ahhoz csatlakoztatott trélert. A rendőrök intézkedtek, megállították a járművet és szabálysértési eljárást indítottak" - nyilatkozta az ATV Híradójának Domokos Jenő, a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Közlekedési szakemberek szerint a szabálysértési eljárás végén fizetendő bírságnak nincs visszatartó ereje. A szabálytalan vontatások szerintük sokkal súlyosabb büntetést követelnének.

"A vámbűntetteket ha gépjárművel elköveti valaki, akkor lefoglalják a gépjárművet és annyi. Amikor majd kifizeti a jelentős büntetését, akkor visszakapja. Szerintem így lehetne ezt megoldani" - mondta Gajdos Márton, gépjármű szakoktató.

Egy másik oktató szerint ezeket a horrorjáratokat megelőzni is veszélyes.

Újabb horrorjárat bukott le, ezúttal az M3-ason

 

"Ez ön- és közveszélyes, tehát ez hatalmas balesetveszélyt jelent önmagában. Többször járok Budapesten egy héten és gyakran találkozom ezzel a jelenséggel. Nem merjük megelőzni ezeket a vontatmányokat, mert ezeket inkább tákolmánynak hívnám, mint vontatmánynak" - nyilatkozta Horváth László, gépjármű oktató.

Az oktatók azt javasolják, hogy lassításra senki se kényszerítse az ilyen szerelvényeket. Ha tudja, értesítse a rendőrséget, és majd a járőrök intézkednek a közveszélyes közlekedők ellen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink