Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-10 06:45:00

Kiugrott szocialista politikusok állítanak újabb polgármesterjelöltet Tiszafüreden

Tiszafüreden is újabb polgármesterjelölt lépett színre, miután az MSZP helyi alapszervezetének néhány tagja – élükön az elnökkel – „kiugrott” a hónapokon át szerveződő és egyébként az MSZP-t is magába foglaló szerveződésből – tudta meg az atv.hu. A már meglévő egyesület alatt tömörültek, hogy a lista mellett önálló polgármesterjelöltet állítsanak – derült ki nem sokkal azután, hogy augusztus végén elindult a kampány. Az érintett szocialista politikus és a párt megyei vezetője sem kívánt nyilatkozni.

Bő egy hónap múlva ismételten az urnák elé járulnak a választók az önkormányzati választáson. Nincs ez másképp Tiszafüreden sem, ahol tavasz óta a pártok felett álló Tiszafüredi Összefogás vezetésével az ellenzéki pártok is Spisák György mögé sorakoztak fel, aki jelenleg is független képviselőként tevékenykedik a városi képviselőtestületben.

És bár Spisák támogatásáról konszenzus született, az atv.hu információi szerint itt is megjelent egy újabb polgármesterjelölt, Tóth Imre, akit az Együtt, Egymásért, Jövőnkért Közhasznú Egyesület jelölt a szerepre, csakúgy, mint 5-6 másik embert képviselőjelöltnek. Az egyesület egyébként ahhoz a Pecze Lászlónéhoz kötődik, aki az MSZP helyi alapszervezetének volt elnöke és információink szerint még két másik olyan személy is van, akik szintén az MSZP helyi szervezetének tagjai voltak, de immár az egyesület színei alatt szállnak harcba a városban.

Párttagságukat nem is olyan régen önmaguk függesztették fel, bár ezt hivatalosan senki nem erősítette meg. Kerestük Pecze Lászlónét, hogy érdeklődjünk, hogyan látja ő a tiszafüredi helyzetet, és hogy tagja-e még a pártnak, illetve tölt-e be bármilyen funkciót jelenleg a helyi szervezetben, de a párt Szolnok megyei szervezetének elnökéhez, Radócz Zoltánhoz irányított. Korábban őt is kerestük, de nem szeretett volna nyilatkozni, így pedig Pecze Lászlóné sem „hajlandó”, ahogyan fogalmazott.

Közben olyan pletykákról is hallottunk, hogy a hétvégén lesz egy alapszervezeti ülés a szocialistáknál, ahol Pecze Lászlónét és társait akár a pártból is kizárhatják, miután szembementek az összefogással.

Az MSZP, mint szervezet Pecze Lászlónéék akciójától függetlenül – nem távozott az összefogásból, mert bár Pecze Lászlóné felelt korábban szocialista részről a koordinációs tárgyalásokért, később a párt helyi alapszervezetének egyik elnökségi tagja, Jeczó Istvánné kapott felhatalmazást az Összefogásban való részvételre és az együttműködésre.

A helyi szocialista tagok „kiugrását” Füstös Gábor, a Tiszafüredi Összefogás szerveződés kampányfelelőse is megerősítette, majd elmondta, hogy a tavasz óta szervezik a tiszafüredi összefogást, amelynek lényege, hogy egy olyan, pártoktól független, egyben pártok felett álló szerveződés lett, amelyet minden párt csak annyival támogat, hogy lemondott arról, hogy akár önmagában, akár valamely más párttal szövetkezve jelölteket állítson a helyi önkormányzati választásokon. Füstös Gábor megerősítette azt is, hogy több hónapos egyeztetés után körvonalazódott a polgármesterjelölt és képviselőjelöltek személye is.

Információink szerint a Tiszafüredi Összefogás megbeszéléseire Pecze Lászlóné is meghívást kapott, de a megbeszélések során sokszor húzta az időt, és még az MSZP számára „csúnyán” végződő európai parlamenti választásokat követően is négy listás helyet szeretett volna pártjának a nyolcból, illetve arra törekedett, hogy polgármesterjelöltet is az MSZP adja.

Az MSZP helyi szervezetének tagjai is jelen voltak a megbeszéléseken és egy idő után jelezték pártjuk megyei vezetésének, hogy gond lehet. Az MSZP megyei vezetése pedig ekkor „vette el” Pecze Lászlónétól a helyi koordinációs feladatokat és adta át Jeczó Istvánnénak, miközben az elmondások szerint Pecze Lászlónénak nemcsak Tóth Imre indítását, de azt sem sikerült elérnie, hogy ő maga helyet kapjon a jelöltek között, a megbeszéléseken résztvevők ugyanis addigra már elzárkóztak ettől.

Füstös Gábor szerint augusztus végén vált világossá számukra, hogy Pecze Lászlóné egy olyan közhasznú egyesülettel kíván elindulni a választáson, aminek ő az elnöke: saját listát és Tóth Imre személyében saját polgármesterjelöltet is állítanak. Ahogyan a fenti linken is látszik, ez az egyesület nem új, hiszen korábban is létezett már és a források elmondása szerint karitatív feladatokat látott és lát el.

Ajánlom

További belföldi híreink