Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-10 19:47:00

Bosszúból, baltával esett a kutyának egy hernádi férfi

Bosszúból, kegyetlenül kivégezte testvére kutyáját egy férfi Hernádon. A huszonéves fivérek egy lány miatt voltak haragban. Egyikük nem tudta elviselni, hogy barátnője 3 és fél év után elhagyta és összejött a bátyjával. A 25 éves férfi baltával esett a kutyának, az állatnak esélye sem volt.

Elvitte a barátnőjét, a kutyán állt bosszút

 

„Elkapta a kutyát így a tarkójánál, így erre eldobta, repült vagy két métert a kutya. Aztán nagy nehezen felállt, beszaladt a kukoricásba. Akkor megfogta az öcsém a fejszét…” - így emlékszik testvére rémtettére Kovács Róbert.

A 25 éves férfi a családban kialakult szerelmi háromszög miatt kezdett őrjöngeni, apja házánál. Előbb betörte testvére kocsijának ablakát, majd az udvaron személyes tárgyakat, ruhákat égetett. Az egészet végignézte az utcáról a volt barátnője is.

„Szerintem akkor, abban a pillanatban nem volt magánál, mert teljesen el volt torzulva az egész arca, idegbeteg állatnak tűnt az egész ember” 

– fogalmazott Kovács Róbert István.

Ők szóltak a rendőröknek és az állatvédőknek. A Speciális Állatmentő Egység tagjai a gazdával együtt ásták ki a gödörből a kutyát. „Az állatorvos, aki kiérkezett megállapította, hogy a kutya halálát a fejre mért ütés okozta. De ez látszott is, tehát a kutyusnak az arca vérben úszott és el volt torzulva. Szerintem szörnyű szenvedést élhetett át” – mondta Híradónknak Kodolányi Endre.

A helyi állatvédők és civilek is megdöbbentek a történteken. „Teljesen fel vannak háborodva az emberek, pontosan azért, mert ezen a településen nem volt idáig ilyen” – vélekedett Kolák Anikó. Az eset azért is verte ki a biztosítékot a helyi menhely vezetőjénél, mert hetek óta szervezi kollégáival és ismerőseivel az állatkínzás elleni, Kék Szalag Mozgalmat. A csoporthoz eddig közel 10 ezren csatlakoztak országszerte. Szerintük az állatkínzás megállításának a szigorúbb büntetések mellett, az emberek felvilágosítása az alapja.

„Célzottan tesszük ezt, hogy a törvényhozók igenis vegyenek figyelembe minket, mert nagyon sok esetben nem történik bejelentés sem, méghozzá azért, mert nem tudja ennek a folyamatát” – mondta Kolák Anikó.

A mozgalomhoz bárki csatlakozhat a Facebookon, vagy ha egyszerűen elkezdi viselni a kék szalagot és tovább adja az információkat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink