Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-10 19:00:00

"Állva, fekve, élve vagy halva" - Tarlós szerint nem nála pattog a labda a vita kapcsán

Négynél több kihívója biztosan nem lesz Tarlós Istvánnak az októberi főpolgármester-választáson. Karácsony Gergelyt és Puzsér Róbertet már nyilvántartásba vették, Berki Krisztián és Thürmer Gyula ajánlásait még ellenőrzik. A főpolgármester Híradónknak nyilatkozott arról, hogy lesz-e nyilvános jelölti vita.

Nyilvános vita jöhet a főpolgármester-jelöltek között

 

Legfeljebb öten indulhatnak a főpolgármesteri székért. A Nemzeti Választási Iroda Tarlós Istvánt és Karácsony Gergelyt már jogerősen nyilvántartásba vette. Puzsér Róbert nyilvántartásba vétele még nem jogerős. Berki Krisztián és Thürmer Gyula is leadta a hétfői határidőig az ajánlásokat, ezek hitelességét még ellenőrzik.

Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje szerint a választókat nem lehet összezavarni a sok jelölttel. „Az ellenzéki pártok mindegyike közösen támogatta a budapesti előválasztást, amelynek a győzteseként én indulhatok az ellenzéki pártok támogatásával a főpolgármesteri választáson. Éppen ezért azt gondolom, hogy a változásnak, az ellenzéknek Budapesten egy jelöltje van. Minden más jelölt nem a változást képviseli, hanem az állandóságot. A választópolgárok pontosan tudni fogják azt, hogy aki a változásra akar szavazni, annak kit kell támogatnia”- vélekedett Karácsony Gergely.

Berki Krisztián saját bevallása szerint a minimálisan szükséges 5 ezer ajánlás kétszeresét gyűjtötte össze. Híradónk kérdéseire azonban ma nem válaszolt.

Puzsér Róbert kampányfőnöke szerint viszont Berki Krisztián és “modellhadserege” alig pultozott, így a 10 ezer ajánláshoz óránként 417 aláírást kellett volna begyűjteni – ez a szám azonban szerinte teljesen irreális.

Puzsér Róbert kampányfőnöke szerint kizárt, hogy ennyi ajánlást külső segítség nélkül gyűjtött össze.

A Munkáspárt jelöltje minden jogi eszközt igénybe fog venni annak bizonyítására, hogy a hibák ellenére kell, hogy legyen 5 ezer érvényes ajánlás a leadottak között. Thürmer Gyula Híradónk kérdésére azt írta, hogy nyilvános vitára nem számítanak, bár a Munkáspárt mindig mindenkivel kész volt vitatkozni.

A Political Capital választási szakértője szerint az, hogy a választók több jelöltet is ajánlhatnak, önmagában is felveti a csalás lehetőségét. László Róbert szerint a Fidelitas bohócplakátja is magyarázatra szorul. „Ez minimum elgondolkodtató abban az értelemben, hogy hát mégis kinek áll érdekében az, hogy Berki Krisztián a semmiből hirtelen bejelentette, hogy ő jelölt akar lenni, és még össze is gyűjtötte az 5 ezer aláírást. Ez legalábbis találgatásokra ad okot, de ennél több bizonyíték nincsen a kezünkben. Puzsér Róbert egészen bizonyosan nem a Fidesz embere. Ezt bátran ki merem jelenteni. Ő volt az első, aki bejelentette az indulási szándékát”- közölte a választási szakértő.

A kihívók nyilvános vitát szeretnének a főpolgármester részvételével. Tarlós István Híradónknak beszélt ennek esélyéről

„Én csak arról értesültem tegnap, hogy általában egy ilyen vita lehetőségét vetette fel valaki, érdekes körítéssel. Már korábban is azt válaszoltam, hogy elvileg ilyet lehet mérlegelni. Most csak annyit mondtam ugye, amennyit most is tudok mondani, hogy persze, de hát a másik térfélen pattog a labda… Gondolom, hogy van valami elképzelésük, hogy ezt mégis hogy képzelik, milyen feltételekkel azon kívül, hogy ülve, állva, fekve, élve vagy halva, mert ennél többet nem hallottunk. Tehát a másik térfélen pattog a labda. Semmit nem tudunk a feltételekről”

- magyarázta a főpolgármester.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink