Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-09 21:10:00

Dobrev kegyetlenül beleszállt Trócsányiba

Fekete-Győr András szerint Budapesten többségben lehetnek a kormánypárti polgármesterek október után – a Momentum elnöke ezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta. Erre reagálva Dobrev Klára, a DK EP-képviselője kijelentette: szívesen fogad vele egy bambiban, szerinte ugyanis az ellenzéki polgármesterek lesznek többségben a fővárosban.

Dobrev kegyetlenül beleszállt Trócsányiba
Dobrev Klára EP képviselő

Dobrev Klára szerint "őrjítő dolgokra" költi el a kormány az uniós támogatásokat, ráadásul úgy véli: drámai módon csökkenni fog a Magyarország által kapott pénz a következő uniós költségvetési ciklusban. A DK EP-képviselője szerint ha Orbán Viktor nem válik hirtelen demokratává, komolyan csökkenhetnek a Magyarországnak folyósított uniós források. Ezért tartja szükségesnek Dobrev, hogy az önkormányzatok közvetlenül kaphassák meg a pénzt Brüsszeltől.

Szerinte ez azzal is járhat, hogy az úgynevezett demokratikus erők által vezetett önkormányzatok több pénzhez juthatnak a jövőben, mint azok, amelyek Dobrev szerint egy korrupciós hálózat részeként működnek.

A DK EP-képviselője szerint a fideszes polgármesterek nem a településüket képviselik, hanem pártalkalmazottak. Dobrev Klára azt is elárulta: Trócsányi Lászlót alkalmatlannak tartja arra, hogy az Európai Biztottság tagja legyen, méghozzá nem a személye, hanem az általa képviselt politika miatt.

Arra a felvetésre, hogy Ujhelyi István hétfőn közölte: nem szavazza meg a bizottság megválasztását az Európai Parlamentben, ha abban Trócsányi szerepel, Dobrev úgy reagált: a maga részéről megfontolja, hogy megszavazza-e az új bizottságot, de csak akkor, ha Trócsányi nem kap fontos portfóliót.

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink