Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-07 21:00:00

Újabb részletek Orbán kötcsei beszédéből: Tarlós, Macron és a „két Gyurcsány”

Kötcsén Orbán Viktor dícsérte Tarlós Istvánt, optimista a főpolgármestert illetően. A piknik résztvevöi az atv.hu-t úgy tájékoztatták: a miniszterelnök az ellenzékről és az EP-választásokról azt mondta, csak annyi történt, hogy “egy Gyurcsányból két Gyurcsány lett”. Macronnal pedig a V4-ek “kétszer is elütötték” a németeket Brüsszelben - fogalmazott forrásaink szerint a miniszterelnök.

Újabb részletek Orbán kötcsei beszédéből: Tarlós, Macron és a „két Gyurcsány”

Újabb részletek jutottak el az atv.hu-hoz Orbán Viktor zárt körben tartott mai kötcsei beszédéből: több megbízható forrás is megerősítette, hogy a miniszterelnök az önkormányzati választások után akciótervet hirdet a gyerekvédelem terén: forrásaink szerint az akciótervnek lesz egy, a gyermekek azonos nemű párok általi örökbe fogadását érintő, valamint egy drogellenes pontja is. A miniszterelnök külön kiemelte és dicsérte Novák Katalin családügyi államtitkárt Kötcsén, mindenekelőtt a sikeres demográfiai csúcs megszervezésében játszott szerepéért.

Tarlós dicsérete

Orbán Viktor az önkormányzati választási esélyekről szólva dicsérte Tarlós István főpolgármestert is, optimistán szólt az esélyeit illetően és arra hívta fel a figyelmet: Európa  világvárosaiban szinte  csak baloldali főpolgármester, polgármester van rajta kívül.

A miniszterelnök külön kiemelte Tarlós István erényeként, hogy a saját fideszes jobboldali szavazóikon/bázisukon kívül középről és a balliberális térböl is tud választókat megszólítani.

“Egy Gyurcsányból két Gyurcsány”

Az európai parlamenti választások kapcsán arról, hogy mennyire megerősödött a DK és Gyurcsányék több mint 550 ezer szavazót szereztek a DK-listával, a miniszterelnök forrásaink szerint úgy fogalmazott: annyi történt, hogy „egy Gyurcsányból két Gyurcsány lett.” (Forrásunk szerint Orbán Viktor ezzel arra utalt, hogy Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára is színre lépett.)

Kétszer is “elütötték” a németeket?

A miniszterelnök az európai némiképp átalakuló erőviszonyokat elemezve forrásaink elmondása szerint úgy fogalmazott: Macron és a V4-ek együttműködése „kétszer is elütötte a németeket”, egyrészt, amikor a szociáldemokraták csúcsjelöltje Timmermans helyett elérték, hogy a német Ursula von der Leyen legyen a jelölt ez Európai Bizottság élére, másrészt pedig, amikor elérték, hogy az Európai Központi Bank elnöke a holland aspiráns helyett Christine Lagarde, az IMF elnöke legyen Mario Draghi utóda.


Keresztény szabadság újratöltve

Orbán Viktor a keresztény szabadság mibenlétét, definícióját konkrétabban kibontotta, mint Tusnádon. Forrásaink szerint - ezt többen is megerősítették - a kötcsei piknik házigazdájához, Balog Zoltánhoz fordulva azt a “kérést” fogalmazta meg, fejtse ki egy vasárnapi istentiszteleten, hogy a keresztény szabadság mit jelent.

Ajánlom

További belföldi híreink