Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-04 15:33:00

Álhír terjesztéséért feljelentést tett a II. kerület polgármestere

Álhír terjesztéséért feljelentést tett Láng Zsolt, Budapest II. kerületének polgármestere, miután ismeretlenek a helyhatóság nevében kiadott hamis szórólapokon félretájékoztatták a lakosságot a kerületi lomtalanításról - közölte a városrész önkormányzata szerdán az MTI-vel.

Álhír terjesztéséért feljelentést tett a II. kerület polgármestere

A közleményben azt írták, a kerületben ismeretlenek több helyen dobtak be az önkormányzat nevében a postaládákba szórólapokat, amelyeken azt állították, hogy szeptember közepén ki lehet tenni a lomokat.

Ezzel szemben az önkormányzat éppen a múlt héten tájékoztatta a lakosságot, hogy - a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel (FKF) egyeztetve - a lomtalanítás időpontja idén decemberre csúszik, mivel ősszel kerületszerte útfelújítások zajlanak, a közterületek csak korlátozottan használhatók, így egy lomtalanítás a megszokottnál is több kellemetlenséget és forgalmi zavart, valamint balesetveszélyes helyzeteket okozna - emelték ki.

Közölték azt is, hogy a polgármester elítéli az esetet, a II. kerületi önkormányzat pedig felszólítja a városrészben jelöltet állító pártokat és szervezeteket, hogy határolódjanak el az álhír terjesztőitől, és tegyenek meg mindent a lakosság hiteles tájékoztatása érdekében.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink