Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-03 21:13:00

Két nappal előtte mondta le a Soproni Egyetem Kész Zoltánék rendezvényét

Az egyetem egyik helyszínén tartottak volna kerekasztal-beszélgetést, amelyen a soproni ellenzéki polgármester-jelölt is részt vett volna, két nappal az esemény előtt felmondták a szerződést.

Két nappal előtte mondta le a Soproni Egyetem Kész Zoltánék rendezvényét

A soproni egyetem egyik épületébe szervezett volna konferenciát a Szabad Piac Alapítvány, két nappal az esemény előtt azonban indoklás nélkül felmondták az alapítvánnyal a helyszínről kötött szerződést - írja a Magyar Hang.

Az alapítvány "Társadalmi törésvonalak a világban és Magyarországon" címmel szervezett csütörtök délutánra kerekasztal-beszélgetést, amelyen Jeszenszky Géza korábbi külügyminiszter, Joób Márk egyetemi professzor, Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője, valamint Varga Norbert egyetemi docens, az ellenzék soproni polgármesterjelöltje vett volna részt, és amelyen Kész Zoltán, a Szabad Piac Alapítvány tiszteletbeli elnöke is ott lett volna.

A lapnak Kész azt mondta, kedd reggel kapott egy emailt az egyetem tulajdonában álló Universitas Fidelissima Kft-től, melyben közölték, hogy az egyetemhez tartozó Ligneum SOE Látogatóközpont lefoglalásáról augusztus 26-án kötött szerződést egyoldalúan felbontják.

Kész azt gondolja, a döntés politikai motivációjú, és az egyetem egyébként sem szeretett volna helyet adni egy konferenciának, amelyen Jeszenszky Géza és az ellenzék támogatásával, de függetlenként induló Varga Norbert is megjelenik.

A szervezőknek ugyanakkor sikerült új helyszínt találnia, azt végül a Piros Pont Közösségi Házban tartják meg. A Soproni Egyetem egyelőre nem válaszolt a lap kérdéseire.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink