Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-30 05:10:00

Nem készültek el az iskolák, csúszik a tanévkezdés

Legalább egy héttel lesz hosszabb a nyári szünet azoknak a diákoknak, akik a pécsi Jókai úti általános iskolába járnak, mert a tanév kezdetére nem végeztek az iskola felújításával. Hasonló a helyzet a Borsod megyei Szirmabesenyőn, ahol szintén nem indul el a tanítás az iskolában, mert ott is munkások dolgoznak az épületen.

Nem készültek el az iskolák, csúszik a tanévkezdés
Képünk illusztráció

A pécsi Jókai iskola diákjai csak átmenetileg érezhetik jól magukat a meghosszabbodott szünet napjaiban, ugyanis várhatóan majd be kell hozniuk a lemaradást. Az iskola vezetése döntött úgy, hogy a munkák késedelme miatt nem helyezik el a gyerekeket máshol, hanem így oldják meg a helyzetet. Az igazgatót kerestük, aki velünk nem, de a szakszervezet egyik felelősével szóba állt.

 

"Ezekre a napokra tanítás nélküli szünetet, tehát tanítási szünetet rendelt el és miután hallottam azt, hogy a szülők ezügyben hát meglehetősen felháborodtak, hogy néhányan, hogy szombati tanítási napokat fognak ezek helyett majd elrendelni. Ő elmondta, hogy mindösszesen egy szombati tanítási napra gondolt"- nyilatkozta az ATV Híradójának Nagy Erzsébet a PDSZ pécsi ügyvívője.

Semmivel sem jobb a helyzet a Borsod megyei Szirmabesenyőn. Itt sem indul menetrend szerint a tanév, mert az iskola enrgetikai felújítási munkáival nem végzett a kivitelező.

A falu polgármestere azt mondta, hogy tavaly a tanítással egyszerre kezdték a munkákat, majd a télen a fűtéshez nem nyúlhattak. A határidő lejárt, ezért szerződést kellett módosítani. 

"Hétfőn a tornateremben tanévnyitó, valamennyi gyereket odavár az intézmény. Utána tankönyvosztás, és az első héten, a tanításnak az első hetén olyan programokon fognak részt venni a gyerekek, amelyeket egész évben csinálnának, de most előre hozta az iskolavezetés ezeket" - mondta Huszti Gábor a település polgármestere.

A szirmabesenyői iskola diákjai egy hétig gyárlátogatásokon, pályaorientációs előadásokon, erdei iskolai programokon vesznek majd részt a kényszerszünetben. Azt, hogy mi történik, ha egy héttel később sem végeznek a munkákkal, nem tudhattuk meg, mert hiába kerestük a fenntartót, egyik iskola esetében sem válaszoltak kérdéseinkre.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink