Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-28 07:47:00

Tarlós: az ellenzék bátorságfejlesztő szövegekkel önt lelket magába

Ez a nyolcadik polgármesteri és főpolgármesteri kampány, amelyben részt veszek, megszoktam a bátorságfejlesztő szövegeket – reagált Gréczy Zsolt kijelentésére Tarlós István az ATV Start című műsorában. Gréczy korábban a Startban azt prognosztizálta, hogy az öt évvel ezelőttinél több ellenzéki polgármester lesz Budapesten és Karácsony Gergely lehet Budapest új főpolgármestere.

Tarlós: az ellenzék bátorságfejlesztő szövegekkel önt lelket magába

Szokatlan, hogy az ellenzék szabadságharcot folytat és nem a városról beszél – mondta a kampányról Tarlós István, hozzátéve: ha rajta múlna, a kampány a városról szólna. Hozzátette: a főváros elképzeléseit, amit a fejlesztési tanács elé vittek, a kormány maradéktalanul jóváhagyta, ez 400 milliárd forintnyi projektet jelent. Ezek között szerepel a Lánchíd, a Clark Ádám tér és az Alagút felújítása vagy a BKV járműcseréje.

2016 óta Budapesten 9947 fát ültettek – reagált Tarlós István arra a bírálatra, amely a budapesti zöldterületek csökkenésére vonatkozik. A főpolgármester szerint a fővárosnak rendkívül részletes klímastratégiája van, amelyet a közgyűlés másfél évvel ezelőtt jóváhagyta.

A hármas metró sokat kritizált felújításáról Tarlós István elmondta:

lesz pénz a metrókocsik klimatizálására, de szerinte a felújítással kapcsolatos bírálatok nem koherensek és nem méltányosak. A hármas metró biztonságos, kevesebb hibával üzemel, mint a négyes, és ennek lehetne örülni  a főpolgármester szerint.

Ha még valamit számít a szakmaiság, az ellenzéknek nem nagyon kéne megszólalnia a nagykörúti villamosfelújítással kapcsolatos problémák ügyében, mivel a villamospályák állapota a Demszky-korszak öröksége – mondta a körúton uralkodó állapotokról a főpolgármester.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink