Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-28 14:40:00

Hableány tragédia: öngólokat lőtt a gyanúsított

Újabb hírek láttak napvilágot a Hableány-tragédiával kapcsolatban. Magyar György szerint azonban a hatóság dolga lenne az, hogy tájékoztassa a közvéleményt. Az ügyvéd azt is elmondta, hogy a vádlott ukrán kapitány saját magára terhelő vallomást tett, miközben a baleset helyszínén elhaladó Viking-hajó esetében sem lépett semmit a rendőrség.

Hableány tragédia: öngólokat lőtt a gyanúsított

Kegyeletsértés miatt, magánvádas eljárásban is feljelentette a Viking Sigyn ukrán kapitányát hétfőn az elhunyt magyar kapitány ügyvédje. Lapértesülések szerint a 64 éves férfi vallomásából az derült ki, hogy a kapitány már percekkel a baleset előtt látta a közelében a Hableányt, de nem foglalkozott vele. Holott a szakértői jelentés szerint a kishajó végig látható volt a radarképeken. Az ügyvéd egyébként már korábban is feljelentést tett hamis tanúzás és hamis vád miatt.

Magyar György ezzel kapcsolatban azt mondta az ATV Start című műsorban, hogy bár helyes a kolléga munkája, de értelmetlennek látja ezeket a pótfeljelentéseket, mert a hatóság így is köteles minden, a büntető törvénykönyvbe ütköző cselekményt megvizsgálni. Majd hozzátette: „nem kellenek ezek a beszólások”.

Az ügyvéd nem akar sajtóinformációk alapján következtetéseket levonni, és azt sem tartja szerencsésnek, hogy különböző jogi szereplők különböző jogi szempontokat ragadnak ki és arról beszélnek. Mint mondta, a bíróság és előtte az ügyészség lesz abban az állapotban, hogy az eset összes körülményeit összefésülje.

A közérdeklődésre való tekintettel viszont a hatóságoknak kell tájékoztatni a közvéleményt, ami teljesen természetes, de nem szerencsés szerinte egyes elemeket kiemelni, különböző vallomásokat kiemelni. Magyar György itt hozzátette: a gyanúsított szerinte öngólokat lőtt akkor, amikor vallomást tett, mert az elmondása szerint gyakorlatilag a felelősségét is elismerte.

Az ügyvéd elmondta, hogy az ügy elején tartanak, majd hozzátette, volt egy másik Viking-hajó is, amely a balesetet követően áthaladt a baleset helyszínén, azt is vizsgálni kellene. Mint mondta, a rendőrség még meg sem gyanúsította a másik Vikinget, az úgy elment, ahogyan jött. Mindent egybevetve, az objektív tájékoztatás fontos, és már ígéretet kapott arra a közlekedésbiztonsági tanácstól, hogy meg fogja kapni a jelentésüket.

A Hableány tragédiája: döbbenetes dolgok derültek ki a Viking Sigyn kapitányának vallomásából

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink