Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-24 17:01:00

Tomboló kánikula és viharos szél - ez vár ránk a következő napokban

Vasárnap a napos-gomolyfelhős idő mellett délután egyre több tájegységünkön alakulhat ki átmeneti jelleggel elszórtan futó zápor, zivatar. A keleties szél időnként feltámadhat, zivatarok környezetében erős, viharos lökések lehetnek. Délután 29-35 fok várható. Nem lesz front térségünkben - áll az Időkép előrejelzésében.

Tomboló kánikula és viharos szél - ez vár ránk a következő napokban

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett az ország nagy részén számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, helyenként jelentősebb mennyiség eshet. A délkeleti, keleti szél helyenként feltámadhat, zivatar környezetében erős, viharos lökések lehetnek. Meleg marad az idő, 28-34 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedden a napos idő mellett elszórtan, nagyobb számban a Dunántúlon és északon számíthatunk zivatarok kialakulására. Helyenként felélénkül a délkeleti szél. Délután 28-34 fok valószínű.

Szerdától csökken a zivatarok száma, néhol nyugaton és az Északi-középhegységben jöhet zápor, zivatar. Sok napsütésre, forró augusztusi napra készülhetünk 29-35 fokos maximumokkal. A főváros térségében és északon élénk, erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet.

atv.hu / Időkép

Ajánlom

További belföldi híreink