Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-24 19:10:00

Budai családírtás: bármi kiválthatta belőle a brutális gyilkosságot

Belső vizsgálat indult a rendőrségen a tegnapi brutális gyilkosság miatt, mivel kiderült, hogy korábban már több bejelentés is érkezett a segélyhívóra, de az ügyeletes az utolsó alkalommal nem küldött járőrt a helyszínre. A nyomozás legfrissebb adatai szerint egyébként a meggyilkolt család tagjai, a feleség, a kisgyermek és a végül öngyilkosságot elkövető apa ekkor már 24 órája halott lehetett.

A rendezett budai környéket péntek dél körül lepték el a rendőrök, miután az egyik lakás tulajdonosa értesítette őket, mert nem érte el albérlőit. Az egyenruhások azonban már csak a három holttestre bukkantak. Kiderült a családfő végzett mindenkivel. A 35 éves S. Levente egy konfliktus közben kést ragadott, míg 31 éves élettársának a nyakát sebesítette meg, saját 4 éves kisfiát pedig többször is mellkason szúrta, ezután öngyilkos lett.

A rendőrök nem először jártak a helyszínen. Kedden a későbbi áldozat hívta fel őket, azt mondta, hogy az élettársa elvette a kulcsait. A járőrök akkor meghallgatták a párt, akik elmondták, hogy szóváltást követően rendezték a köztük lévő vitát.

Kiderült nem csak ez a szomszéd volt fültanúja a konfliktusoknak. Egyikük annyira aggasztónak tartotta a helyzetet, hogy csütörtökön felhívta a 112-es segélyhívót mert egy nappal korábban, a hajnali órákban furcsa hangokat hallott a szomszédból. Azt is elmondta, hogy egész nap nem látta a mellette lévő lakásban bérlőként élő családot. Ám az ügyeletes úgy ítélte meg, nem igényel beavatkozást az ügy, ezért nem küldött járőröket a helyszínre. A nyomozás adatai szerint a bejelentés előtt egy nappal a család tagjai már nem éltek.

A büntetőjogász szerint a diszpécser minden bizonnyal fontossági sorrendet állított fel a bejövő hívások között.

Budapest rendőrfőkapitánya azt közölte, elfogadhatatlannak tartja az intézkedés elmulasztását, ezért vizsgálatot rendelt el, amely megállapította az ügyeletes mulasztását, ezért fegyelmi eljárás indult ellene. A kriminálpszichológus úgy ítéli meg, egy ilyen brutális bűncselekmény mögött elmebetegség vagy súlyos személyiségzavar állhat.

„Aki ép személyiséggel rendelkezik, a vér hatására megtorpan, ezért feltételezhető, hogy a héttérben van egyfajta akár módosult tudatállapot, akár torzult személyiség és ennek a következménye, hogy valaki képes kegyetlenné válni és brutálisan valaki ellen fordulni” – állítja Makai Gábor klinikai szakpszichológus. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az ilyen személy időzített bomba, így bármi kiválthatta belőle a brutális gyilkosságot.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink