Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-23 06:08:00

Új gazdát keres a kutya, aki két hétig őrizte halott gazdáját

Két héten át őrizte halott gazdáját egy magyar vizsla abban a rákospalotai házban, ahol kilenc éven át együtt éltek. Az állatvédők szerint az árván maradt, idős kutyáknak nem könnyű új gazdát, és otthont találni, pedig ezek az állatok fizikailag és lelkileg is képesek újra kezdeni az életüket.

2 hétig őrizte halott gazdáját egy magyar vizsla

 

A Kutyások a XV. kerületért Állatvédő Egyesülethez augusztus 15-én futott be a rendőrök hívása, hogy két hete elhunyt gazdája mellől kellene elszállítani a zavarodott állatot. Az egyesület elnöke szerint óriási szerencse, hogy a szomszédok – ahogy korábban is tették – adtak enni a kertbe kijáró kutyának, így Kira nem gyengült le teljesen.

„Velünk abszolút barátságos volt, bújt hozzánk mindvégig, kvázi az ölembe vettem és elvittük. Tehát nem az volt, hogy ágaskodott, igazából véve az a bizonytalanság volt, amitől ő tartott, hogy mi is történik majd vele”- mesélte a történteket Vámos Vera, az egyesület elnöke.

Kirának most a Vizsla Bárkája Alapítvány próbál új gazdát találni, ám ez a szakemberek szerint az idős emberekkel együtt élő, kevésbé szocializált kutyák esetében nem könnyű feladat. Pedig a Kirát is ellátó állatorvos azt mondja: két árván maradt, a gazdáját sokáig őrző kutyával is találkozott a nyáron.

„Volt egy másik, az egy bácsinak a kutyája volt, ő egy hétig volt együtt a halott gazdájával. Ilyenkor az ember arra gondol, hogy egyrészt mennyire egyedül lehet az a szegény ember, hogy egy hétig feléje sem nézett senki. Másodszor meg a kutyának az érzései is az eszébe jutnak az embernek, hogy hát egy hétig azzal a halott emberrel volt együtt”- magyarázta Vainer Attila. Az állatorvos szerint ilyenkor a legnagyobb veszély, hogy az állat napokig nem kap enni-inni, legyengül és kiszárad – ám a rendelőbe rendszeresen visznek az állatvédők utcán talált, balesetes kutyákat is, akiket adott esetben műteni kell.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink