Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-22 18:07:00

"Elúszott minden"- megszólalt az olimpiai kvalifikációról kizárt magyar sportoló

Kárász Anna a következményekbe egyelőre bele sem mer gondolni.

"Elúszott minden"- megszólalt az olimpiai kvalifikációról kizárt magyar sportoló
Kárász Anna és Kozák Danuta (fotó: MTI)

„El kellett telnie néhány órának, hogy egyáltalán felfogjam, mi is történt, a következményeibe bele sem merek egyelőre gondolni.

Ha szabadjára engedném a gondolataimat, azzal kellene szembesülnöm, hogy elúszott minden, amiért egész évben dolgoztam, dolgoztunk, és csak sírni tudnék”

 – ezt nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kárász Anna.

Ahogy beszámoltunk róla, a csütörtöki előfutam után kizárták az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta kajakpárost a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mert a hajójuk könnyebbnek bizonyult a megengedettnél a mérlegelésnél. Így a magyar csapat ebben a számban nem tud tokiói kvótát szerezni a vb-n.

Kárász a lapnak elmondta, ők ugyanúgy készültek a futamukra, mint máskor, azaz a hajóval, annak súlyával nem foglalkoztak, hiszen ez nem a versenyzők feladata.

„A világbajnokságot megelőző sajtótájékoztatón kérdezgették, nem érint-e rosszul, hogy nem vagyunk benne a négyesben, most sajnos az a határozott válaszom lenne rá, hogy de igen, nagyon rossz, hogy nincs másik számom. Danutának annyiban más a helyzete, hogy neki ott van az egyes, amire koncentrálnia kell. De nekem nincs, ami elvonja a figyelmemet a történtekről. Azt is nagyon sajnálom, hogy ez lett volna az első magyarországi felnőtt-világbajnokságom – és talán az utolsó is –, és szegedi versenyzőként ez még inkább fájó”- tette hozzá.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány így reagált a történtekre: "ennél rosszabb hírt nem is kaphattunk volna, hidegzuhanyként ért minket". Hozzátette: jelenleg nem találnak magyarázatot arra, ami történt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink