Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-19 20:18:00

Vona: nem vagyok politikus és nem térek vissza

Nem tartja magát politikusnak, inkább expolitikus-civil bloggernek – mondta Vona Gábor az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Szerinte ez a jelenlegi Magyarországon előrelépés a politikusi léthez képest, bár hozzátette: ebből nehezen lehet megélni, ha az embert Vona Gábornak hívják.

A Jobbik volt elnöke elmondta: ma több kérdése van, mint válasza, ezért most nem lenne jó politikus. Ráadásul Vona Gábor szerint ezt a kormányt jelenleg nem lehet leváltani, mivel már nem pusztán egy kormány, hanem rendszer. A rendszereket nem lehet leváltani, azok megbuknak, lehet hogy külső hatásokra.

A politikai indulását meghatározó időszakot, az 1998 és 2002 közötti polgári kormányzást máig reménytelinek ítéli meg, olyan időszakban, amikor az ország a kezébe vette a sorsát. Szerinte Orbán Viktor érti, hogyan működik ez az ország és ő az, aki a leggátlástalanabbul és a leghatékonyabban használja a társadalom megrekedt polgárosodását.

Ami a saját pályafutásának mostani állomását illeti, Vona Gábor elmondta: most saját magát próbálja kiemelni a nyakánál fogva ebből a törzsi gondolkodásból, amely arra épül, hogy minden, amit a mi táborunk mond, az csak jó lehet és minden, amit a másik tábor mond, csak rossz lehet.

Hozzátette: úgy látja, ma a magyar pártpolitikában nincs távlat, éppen ezért nem készül visszatérésre. Azokhoz szól, akik a politikai centrumot keresik.

Arra a kérdésre, hogy miből él, Vona Gábor elmondta: cége adja ki a vlogját, a felesége által írt könyvet, továbbá workshopokat szervez. Ezen felül sorra nyeri a sajtópereket az őt 2018 előtt támadó médiumok ellen. Szerinte az ellene indított sajtóhadjárat legnegatívabb következménye, hogy azt üzeni a társadalomnak, hogy ez működik.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink