Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-19 19:39:00

Országszerte megteltek a strandok a kánikulában

A legtöbb helyen harminc fok körül alakult a hőmérséklet, aminek sokan örültek. A tapasztalatok szerint a hosszú hétvégéken a budapesti fürdőkben több a turista, mivel ők a nemzeti ünnephez kapcsolódó programokat is megnézik.

Országszerte megteltek a strandok a kánikulában

Volt, aki az úszómedencét választotta, és volt, aki inkább az élménymedencében pihent. A zuglói Paskál Fürdőbe igen sokan látogattak el a hétvégén.

A négynapos hétvégén megteltek a budapesti fürdők, bár a tapasztalatok szerint sok fővárosi inkább vidéken pihen.

„A hosszú hétvége a turisztikai szempontból, a külföldi turistákat illetően mindenféleképpen kiemeltnek számít. A kiemelt történelmi fürdők, akár nagyobb forgalmat produkálnak, mint a strandfürdők” – mondta Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. marketingigazgatója.

Harkányban is megteltek a szállodák és a fürdő. A legtöbben az egész hétvégét a Baranya megyei településen töltik. A tapasztalatok szerint, ha kánikula van, akkor a hosszú hétvégéken, megtelnek a medencék.

„6-8 ezer főre számítunk a belépő létszámra. A tegnapi napi az körülbelül ennek az átlagát hozta. A mai nap még ennél is magasabb létszámra számítunk” – mesélte a harkányi gyógyfürdő elnök-vezérigazgatója, Marosi András.

A strandidő egy hétig még biztosan kitart, aminek a vendéglátók örülnek, mivel ezen a nyáron, a sokszor rossz időjárás miatt kisebb volt a forgalom a fürdőkben.

Országszerte megteltek a strandok

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink