Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-19 12:28:00

Folytatódik az akció: újabb gyerekosztály kap klímát

Az Ágyat az anyukáknak akció szervezője most klímát szervezett a Bethesda kórház gyerekosztályának. A klímát díjmentesen kapta a kórház.

A műtők 33 százalékában, az intenzív osztályok 41 százalékában, a betegszobák 98 százalékban nincs hűtés - írta a Népszava a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) elnökének gyors felmérésére hivatkozva.

Orosvári Zsolt, az Ágyat az anyukáknak akció szervezője most klímát szervezett egy kórházba, összesen hat nap alatt. Zsolt korábban klímákat forgalmazott.

„A klímások ismerik egymást. Ezzel a céggel nem volt mostanában közvetlen kapcsolatom, de az ügyvezető igazgató egy nagyon empatikus ember, aki azonnal érezte a probléma súlyát” – kezdte az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Orosvári Zsolt. Az ügyvezető igazgató 15 perc után vissza is hívta, hogy megbeszéljék a részleteket.

Bethesda kórház égési osztályára került egy klíma, ami Zsolt elmondása szerint egy speciális terület, ezért meg is változtatták a klíma típusát, és egy magas minőségű gépet kaptak a betegek és az ott dolgozók.

A klímát díjmentesen kapta kórház, az értéke 900 ezer forint volt, a beszerelés 250-300 ezer forintot vett volna igénybe.

Az akció folytatódik: egy székesfehérvári vállalkozó átvállalta egy klíma kifizetését, amit egy cég be fog szerelni, ezt a klímaberendezést is egy gyerekosztályon helyezik el.

Idősek és gyerekek

Főként gyerekosztályokra koncentrál, mert úgy érzi, hogy a felnőtt társadalomnak kell annyi ereje lennie, hogy kiharcolja magának ezt a jogot. „Az a társadalom, ami a gyermekeiről és az időseiről nem tud gondoskodni, halálra van ítélve” – ismételte meg korábbi kijelentését Orosvári Zsolt.

Úgy gondolja, hogy sokkal fontosabb terület ez, mint az NB2-es focicsapatok stadionjának hűtése.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink