Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-18 14:41:00

Kegyelmet kér a Mi Hazánk az államfőtől egy 2006-os tüntető büntetése miatt

Egy 2006-os tüntetőre kiszabott börtönbüntetés miatt tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom, és kegyelmet kérnek számára az államfőtől.

Kegyelmet kér a Mi Hazánk az államfőtől egy 2006-os tüntető büntetése miatt

Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke budapesti vasárnapi sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy 2006-os tüntetőnek kell börtönbe vonulnia Gyurcsány Ferenc akkori szocialista miniszterelnök helyett. Ha ez tényleg így lesz, akkor a Nemzeti Együttműködés Rendszerének hívott Orbán-rendszert sokkal inkább nevezhetjük a Gyurcsány Ferenccel történő együttműködés rendszerének, hiszen a Fidesz végül nem számoltatta el a volt kormányfőt és az akkori felelősöket - mondta.

Novák Előd - aki a sajtótájékoztatót az egykori tüntetővel együtt tartotta - azt közölte: Balogh Péternek 1 év 8 hónap börtönbüntetést kell letöltenie szeptember elejétől a tévészékház 2006 szeptemberi "ostromában" való részvétel és "egy egyszerű rongálás" miatt. "Ekkora büntetést sem Biszku Bélára, sem más hasonló bűncselekményeket elkövetőre, akár gyilkosokra sem minden esetben szabnak ki" - fogalmazott.

Elmondta: Gaudi-Nagy Tamás, a nemzeti jogvédők vezetőjeként Balogh Péter képviseletében egyéni kegyelmi kérvénnyel fordul Áder János köztársasági elnökhöz.

Balogh Péter elmondta, hogy az ítéletet nem tudja elfogadni. Közölte, a tévészékház ostromakor a "kiakasztott" bejárati ajtót tette arrébb több társával együtt, erről fényképek is készültek, és ezért a tettéért kapta a börtönbüntetést.

A Jobbiknak az ellenzéki önkormányzati választási összefogásban való részvételére vonatkozó kérdésekre válaszolva Novák Előd - aki az ellenzéki párt alelnöke és országgyűlési képviselője volt korábban - azt mondta: "egészen elképesztő, hogy azzal a Gyurcsány Ferenccel is képes összefogni a Jobbik, amellyel szemben létrejött". A Jobbik "Gyurcsány Ferenc csatlósává válva a balliberális összefogás részévé válik némi koncért, a mindenáron hatalomra kerülésért" - tette hozzá.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink