Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-15 05:10:00

Továbbra is keresik a hajóbaleset utolsó dél-koreai áldozatát

Nagy erőkkel keresik, de még mindig nem találják a dunai hajókatasztrófa utolsó, eltűnt áldozatát. A magyar matróz családját képviselő ügyvéd szerint: sokkal többen élték volna túl a tragédiát, ha a balesetet okozó Viking Sigyn és az utána érkező másik Viking hajó időben leadja a vészjelzéseket.

Dunai hajókatasztrófa: Továbbra is keresik az utolsó Dél-koreai áldozatát

 

Feszülten figyel a csónakból Bigi, a fekete keresőkutya, ám egyelőre nem jelez - pedig ha holttestet érezne, azonnal megtenné. Bigi kiváló szaglása itt, a gemenci Dunaszakaszon is segítségére van azoknak, akik a budapesti hajóbaleset utolsó, eddig meg nem talált áldozatának földi maradványai után kutatnak.

A kereső egységek azonban nem csak a part menti erdősávot és az árterületet kutatják át, hanem figyelik a vizet is. A holttestek ugyanis nagyon könnyen fennakadhatnak akármiben, ami a Dunán van, legyen az akár zátony, akár homokpad, akár hajózási jel.

A rendőrök kutatómunkáját a szárazföldön vadászok és polgárőrök is segítik: csak most 24-en ellenőrzik az erdőt Baja közelében. "Ez az ellenőrzés pedig úgy zajlik, hogy a vízparttól egy 60-80 méteres szakaszon az ott fennakadt uszadékot nézik át élő erővel a kollégáim, remélve, hogy esetlegesen megtalálják ott az utolsó dél-koreai hölgy áldozatot" - mondta Gál Kristóf, az ORFK szóvivője.

A 28 áldozattal járó május budapesti hajókatasztrófa óta közel két és fél hónap telt el, a kérdőjelek száma azonban nem csökken. Az elhunyt magyar matróz családját képviselő ügyvéd szerint a szakértői jelentések is alátámasztják azokat a korábbi feltételezéseket, mely szerint a baleset után közvetlenül nem volt megfelelő riasztás, és nem álltak időben rendelkezésre a mentéshez szükséges eszközök sem.

"Furcsa módon nem a balesetben érintett viking hajó és az azt követő testvérhajója, hanem más, a Dunán hajózó hajók kapitányai és személyzete vettek első sorban részt a mentésben. És meggyőződésem, hogy ha kellő időben, a kellő riasztőrendszerrel és az ezzel kapcsolatos radarjelzésekkel összefüggésben tevékenykedtek volna, sokkal több embert meg lehetett volna menteni." Erről már Magyar György ügyvéd beszélt.

A sértetti oldalt képviselő ügyvédek augusztus elején tettek újabb feljelentést a Viking Sigyn ukrán kapitánya ellen hamis tanúzás és hamis vád, a másik Viking hajó kapitánya ellen pedig segítségnyújtás elmulasztása miatt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink