Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-15 07:58:00

Közel 3600 rendőrnek van másodállása

A rendőrség állományából összesen 3592 embernek volt egyéb munkavégzésre engedélye 2018-ban, azaz ennyien vállalhattak teljesen szabályosan másodállást. Ez derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság a 24.hu közérdekű adatigénylésére adott válaszából.

Közel 3600 rendőrnek van másodállása

Ez azt jelenti, hogy elvileg az állomány kevesebb mint tíz százaléka kapott zöld lámpát, hiszen az ORFK arról tájékoztatta az Indexet, hogy február elsején a hivatalos állomány létszáma 39 207 volt.

A sajtóban már korábban is megjelentek olyan hírek, hogy nagy a bérfeszültség a rendőrségen belül, az állomány tagjai már az interneten tettek közzé bizonyítékokat arról, hogy a kormányzati állításokkal ellentétben nagyon alacsonyak a fizetéseik. Banki átutalásokról szóló sms-eket hoztak nyilvánosságra, hogy bemutassák, hiába beszélt a kormány ötvenszázalékos béremelésről, ez jövedelmükben nem jelentkezett. Akkor az derült ki: az állomány egy részének a fizetése a béremelés ellenére sem éri el a 200 ezer forintot.

A portál most azt is szerette volna  megtudni, hogy e szám most hogyan oszlik meg megyénként, ám az ORFK azt tudatta, hogy adatigénylésünk teljesítésében 26 ember venne részt, ők óránként bruttó 3856 forintért dolgoznak, s 104 órára lenne szükségük a feladat megoldásához, azaz összesen 401 024 forintot kértek az adatokért, amelyet ezúttal nem fizettünk ki, így nem tudjuk meg, melyik megyében, hány rendőr kapott engedélyt másodállás vállalására. 

Bővebben erről itt olvashat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink