Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-14 11:06:00

Thürmer „emberivé tenné” az önkormányzatot

Egyebek mellett adókedvezményekkel érné el Thürmer Gyula, hogy iparos emberek telepedjenek meg a kerületekben, és ne legyen gond, ha szükség van egyre – ezt mondta az ATV Start című műsorban a Munkáspárt elnöke, aki a főpolgármesteri címre is bejelentkezett.

Az önkormányzat dolga szerinte az, hogy kiegyenlítse a piac igazságtalanságait. Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke is indul az őszi főpolgármester-választáson – jelentette be Karacs Magdi, a párt alelnöke. A Munkáspárt "segítő önkormányzatokat" szeretne létrehozni, mondta sajtótájékoztatóján Thürmer Gyula. A párt egyébként tisztaságot, harmonikus közéletet és párbeszédet kínál a választóknak, mindemellett megfizethető bérlakásokat, ellenőrzött közkiadásokat "ügyeletes közillemhelyeket" és rendes utakat is - tette hozzá a főpolgármester-jelölt.

Ezzel kapcsolatban Thürmer Gyula azt mondta az ATV Start című műsorban, hogy azért várt eddig a bejelentkezéssel, mert a köztársasági elnök csak nemrégiben hirdette ki az őszi választás időpontját. Majd kiemelte: „addig veszekedjenek a többiek, mi vártunk szépen csendesen”.

A pártelnök szerint ők ellenzéki pártnak számítanak, már csak azért is, mert nincsenek a kormányban, másrészt olyan világot képzelnek el, ahol az emberek érdeke számít és nem a pénz.

A „segítő önkormányzatok” alatt azt érti, hogy szolgálatokat kell felállítani, segíteni az embereket, mert szerinte abszurd, hogy egy gáz- vagy vízvezeték-szerelő többszörös áron dolgozzon, ha például egy ünnepen van szükség a munkájára. Az önkormányzat dolga pedig éppen az Thürmer szerint, hogy a piac igazságtalanságait kiegyenlítse. Mint mondta, adókedvezményekkel és más eszközökkel segítené, hogy iparos emberek telepedjenek meg a településeken.

A harmonikus közélet pedig azt jeleni a jelölt szerint, hogy „nem ölik egymást”, az önkormányzat párbeszédet folytat és azt, hogy az önkormányzat és a kormány között normális viszony van. Budapesten a munkanélküliség problémája nem létezik szerinte, mert „mindenki dolgozhat, aki dolgozni akar”. Mint mondta, a kormány az általános gazdasági fejlődés feltételeit teremti meg, a piac ezt végrehajtja, az önkormányzat dolga pedig – az emberek döntésekbe való bevonásával –, hogy „emberivé tegyék”.

Berki Krisztián celeb főpolgármester-jelölt egyik fő programpontja az ingyenes BKV, Thürmer szerint ugyanakkor ezt nem lehet kivitelezni. Helyette azt szeretné, ha állandóan működő nyilvános WC-k lennének Budapesten. A lakóparkok helyett pedig szociális bérlakásokat építene, amelyet a fiatalok hitelkonstrukciók nélkül is meg tudnának venni. A politikus szerint bár pártja támogatottsága szerénynek mondható, a Munkáspárt „abszolút egyedülálló, amely harminc éve az árral szemben úszik”. A párt viszont így is él, amire példaként hozta fel, hogy az európai parlamenti választás idején 26 ezer aláírást sikerült összegyűjteniük.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink