Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-14 17:40:00

Durva: patkányszerű rágcsálót fotózott olvasónk a balatoni étteremben

Erősen patkányra emlékeztető rágcsálót fotózott az atv.hu olvasója szerdán a balatonlellei Marché étteremben. Olvasónk beszámolója szerint a fürge, jó erőben lévő patkányszerű rágcsáló a sorban álló vásárlók és az ételek fölött közlekedett gyors tempóban az étteremben. Mint elmondta: amikor szóvá tette az étteremben dolgozóknak a váratlan vendég jelenlétét, nem sikerült különösebb érdeklődést kiváltania belőlük.

Az atv.hu két kérdéssel kereste meg emailben és telefonon az éttermet:
- észleltek-e korábban is egeret/patkányt a Marchéban?
- milyen intézkedéseket tudnak tenni, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő a jövőben?

E-mailes megkeresésünkre nem kaptunk választ, az étterem honlapján feltüntetett telefonszámon viszont sikerült elérnünk a Marché személyzetét. Itt egy magát csoportvezetőnek nevező hölgynek adták a készüléket, aki azonban nem kívánt nyilatkozni, és rövidre zárta a munkatársunkkal folytatott beszélgetését.

Olvasónk által készített fényképek:

Frissítés - 20:25

Cikkünk megjelenését követően, az étterem az alábbi állásfoglalást küldte meg szerkesztőségünknek. A szöveget változtatás nélkül közöljük:

„Mai napon délután 16 órakor e-mailes megkeresés érkezett balatonlellei éttermünkbe, melyre az alábbi állásfoglalást küldjük.

Éttermünkben a nyári feszített főszezoni munkatempó miatt a munkafolyamatok jelentős része az étteremben és nem az irodában zajlik, ezért nem volt alkalmunk az Önök által küldött e-mailre korábban reagálni.

A telefonos megkeresés után munkatársunk azonnal informálta a cég vezetőségét. Mai napon egy rágcsáló futott be éttermünkbe vendégünk lába alatt, melyről fotók készültek.

A rágcsáló az épület felső gépészeti szerkezetére szaladt. Az észlelés után kollegáink a rágcsálót befogták és ártalmatlanították.

Éttermünkben több, mint 10 éves működése alatt hasonló eset nem történt. Mivel megelőzésképpen jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve rendszeres monitorozással rágcsálóírtást végeztetünk.

Cégünk filozófiájának egyik alappillére a higiénia fontossága, mely kifejezetten igaz éttermünk mindennemű felületének folyamatos fertőtlenítésére és tisztántartására. Jogszabályok alapján, illetve a vállalat saját HACCP politikájának megfelelően szigorú élelmiszerbiztonsági követelményeknek teszünk eleget.”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink