Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-14 20:11:00

Ceglédi Zoltán: "Thürmer Gyula és Berki Krisztián valójában Tarlós István szövetségesei"

Sem Thürmer Gyulát, sem Berki Krisztiánt nem lehet ellenzéki főpolgármester-jelöltként kezelni, ők valójában Tarlós István szövetségesei – ezt állítja Ceglédi Zoltán. A politikai elemző szerint: Thürmer és Berki indulása a szavazók megzavarását szolgálja. Kiszelly Zoltán viszont úgy látja, a több jelölt a demokrácia virágzására utal, hiszen így több program közül választhatnak az emberek októberben.

Sok főpolgármester-jelölt: Valódi induló vagy a Fidesz eszközei?

 

Az Egyenes beszéd keddi adásában erről is beszélt Karácsony Gergely. A baloldal közös főpolgármester-jelöltje szerint ez a két jelölt nem feltétlenül önszántából indul el a választáson.

Ceglédi Zoltán is úgy látja, hiába van 5 ellenzékinek mondott jelölt, valójában maximum két kihívója és három szövetségese van Tarlós Istvánnak. „Sem Thürmer Gyula, sem a valóság showból idekerült furcsa fickó alapvetően nem annak reményével vág bele ebbe a választásba, hogy ő főpolgármester lehet sőt, még azt sem gondolja igazából, hogy valós alternatívája lehetne, szerepelni akar, egyes szereplőket, szavazókat megtéveszteni szeretne ez a néhány új jelentkező” - mondja a politikai elemző.

Kiszelly Zoltán viszont azt mondja, a sok jelölt a demokrácia virágzására utal, hiszen így a szavazók több alternatíva közül választhatnak októberben. A XXI. Század Intézet regionális igazgatója úgy látja, hogy „az egy ellenzéki logika, hogy egy az egy ellen álljon ki, mert ez az ellenzéknek kedvezne. Ők azért hozzák fel ezt a mantrát vagy ezt az ideológiát, hogy ezzel a nem az ellenzéki alkuba, paktumba tartozó jelöltek esélyeit rontsák.”

A politológus arra egyébként nem sok esélyt lát, hogy létrejöhet egy olyan vita, amelyben Tarlós István is részt vesz, de az ellenzéki oldalon sem lesz egyszerű összehozni egy vitát, hiszen Karácsony Gergely nem akarja felemelni a maga szintjére a többi jelöltet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink