Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-12 15:28:00

Szocialista politikust indít az ellenzék Gémesi György ellen Gödöllőn

Kihívója akadt Gémesi Györgynek, aki csaknem harminc éve irányítja Gödöllő városát. Miután megőrizte függetlenségét az ellenzékkel szemben, utóbbiak az MSZP-s Kovács Barnabást indítják a regnáló vezető ellenében. Gémesi és Kovács öt évvel ezelőtt is megküzdött egymással, a szocialista politikus most „fordítana az eredményen”, részben a városban élő Fidesz- és Gémesi-árvák megszólításával.

Szocialista politikust indít az ellenzék Gémesi György ellen Gödöllőn

„Nem garantált a siker, a sikerért meg kell dolgozni”- ezt mondta Gémesi György az ATV Start című műsorban arra a kérdésre válaszolva, hogy megkönnyíti-e feladatát az őszi önkormányzati választás előtt az a tény, hogy hétszer már nyert a településen. A polgármester elmondta, hogy igyekezett mindent megtenni emberileg és szakmailag is, reméli, hogy a támogatottsága is meglesz.

Mint mondta, kemény pártpolitikai összefogások vannak helyben, ő pedig az első választást leszámítva, mindig civil szervezet jelöltje volt, függetlenül az országos dolgoktól. Ezeket ugyanis – szerinte – szét lehet választani. Gémesi elmondta: a településen jelenleg a Fidesz által támogatott független jelölt indul, illetve a többi párt is összefogott, ami közös bennük, hogy az ő leváltása a cél. Bár az ellenzéki pártok korábban megkeresték, de nem szerette volna feladni a függetlenségét.

Az atv.hu megkereste Gödöllő jelenlegi vezetőjét, aki elárulta, hogy az ellenzéki pártok helyben egy szocialista politikust, Kovács Barnabást indítják el helyben.

Természetesen Kovács Barnabást is megkerestük, aki egyébként a gödöllői MSZP szervezetének elnöke, és már öt éve is ringbe szállt a polgármesterségért, de nem sikerült kiütnie Gémesit. Most újra megmérkőzhetnek, miután a politikus megerősítette, hogy az ellenzéki pártok mögé álltak be, és vasárnap óta hivatalosan is ő a közös polgármesterjelölt. A DK mellett a Jobbik, a Párbeszéd, az MSZP és  a Szolidaritás támogatja, utóbbi kivételével minden szervezet szerepelni fog a választólapokon is. Bár a Momentum is részt vett a kerekasztalon – folytatta – ők végül kimaradtak a megállapodásból.

Kovács Barnabás azt is elárulta, hogy elsősorban a Fidesz- és Gémesi-árvákra hajt, de természetesen minél nagyobb támogatottságot igyekszik szerezni, amire szerinte van esély.

Kérdésünkre azt is elárulta, nem hiszi, hogy ezzel a húzással a Fidesz malmára hajtanák a vizet, mint mondta, fontosnak tartja, hogy az ellenzéknek is legyen polgármesterjelöltje, amely majd a képviselőjelölteket is felfelé húzza.

Ajánlom

További belföldi híreink