Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-12 11:05:00

Őszintén mesélt Mácsai Pál az otthonápolás nehézségeiről

A Jászai Mari-díjas rendező is átélte az otthonápolás nehézségeit, mikor szülei betegek lettek.

Az otthonápolók szabadabb életéért lépnek fel a civilek a Társaság a Szabadságjogokkal szervezettel együtt. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának benyújtott petíciójukban egyebek mellett egy rugalmas, hétvégén és a nap 24 órájában elérhető szociális szolgáltatási rendszer kialakítását követelik.
 
A Társaság A Szabadságjogokért civil szervezet kampányt indított azért, hogy a kormány ne hagyja magukra a rokonaikat otthon ápolókat. Ehhez a kampányhoz csatlakozott Mácsai Pál is, aki a szüleiről beszélt a TASZ videójában: „Mindkettejükkel végig kellett csinálni azt a méltatlan, nagyon fájdalmas, az élet minden méltóságát nélkülöző processzust, amikor magatehetetlenek voltak és nem volt intézményes formája annak, hogy hogyan lehet rájuk vigyázni” – fogalmazott Mácsai Pál.
 
A Jászai Mari-díjas színész, mint mondta, tudja, hogy ha édesanyjának nem kellett volna emelgetnie négy évig a 90 kilós édesapját, – emiatt mindketten szégyellték magukat – akkor édesanyjának nem négy éve lett volna édesapja halála után, hanem több.


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink