Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-12 19:33:00

Már öt kihívója van Tarlós Istvánnak

Thürmer Gyula is főpolgármester szeretne lenni. A Munkáspárt elnöke már az ötödik kihívója lehet Tarlós Istvánnak. Karácsony Gergely szerint viszont Thürmer Gyula nem ellenzéki jelölt. A Liberálisok még tárgyalnak egy esetleges visszalépésről, Berki Krisztián viszont holnap mutatja be a programját.

Már öt kihívója van Tarlós Istvánnak

„A Munkáspárt olyan párt, amelynek van mondanivalója a budapesti élettel, a budapesti emberek tevékenységével kapcsolatban” - Ezzel a felütéssel jelentette be saját főpolgármester-jelölti indulását Thürmer Gyula.

A Munkáspárt elnöke az ötödik jelölt, aki Tarlós István főpolgármesteri székére pályázik. Rajta kívül az ellenzék közös jelöltjeként Karácsony Gergely, a Liberálisok részéről pedig Sermer Ádám közölte indulási szándékát. Függetlenként eddig Puzsér Róbert és Berki Krisztián jelentette be, hogy októberben kihívná Budapest jelenlegi, kormánypárti vezetőjét.

Thürmer Gyula megfizethető bérlakásokat, ellenőrzött közkiadásokat, tisztaságot, harmonikus közéletet és párbeszédet kínálna a választóknak.

„Mi nem ellenzéki Budapestet akarunk, hanem fővárost akarunk, ahol mindenki jól érzi magát. Mi szeretnénk, hogyha rend lenne a városban, ha rendes utakon közlekedhetnénk, azt akarjuk, hogy az önkormányzatok az embereket segítsék és szolgálják ki az embereket” – mondta a Munkáspárt elnöke.

Karácsony Gergely viszont nem tekinti ellenzéki jelöltnek Thürmer Gyulát.

„Mivel minden ellenzéki párt támogatta a budapesti előválasztást, ezért én az ellenzék jelöltje vagyok. Minden más jelölt, aki indul, nem az ellenzék jelöltje. A Fidesznek akárhány jelöltje lehet, az ellenzéknek csak egy lesz.” – mondta a Párbeszéd politikusa.

Sermer Ádám a Liberálisok főpolgármester-jelöltje, de abban bízik, hogy a folyamatos egyeztetés az ellenzéki összefogásban részt vevő pártokkal a programok összehangolásáról sikerrel fog végződni.

Hozzátette: Tarlós István lesz a fő ellenfél, és ebben a küzdelemben csak hátráltató tényezővé fog válni bárki más, aki egyébként az együttműködésen kívül van.

Berki Krisztián függetlenként indul, és hamarosan programját is bemutatja, egészen pontosan augusztus 13-án, ahogy ezt az ATV Startban be is jelentette.

Puzsér Róbert eredetileg is függetlenként, de az LMP és a Jobbik támogatásával indult volna Sétáló Budapest programjával a főpolgármester-választáson, de miután közölte, hogy nem indul az ellenzéki előválasztáson, végül az LMP kihátrált mögüle, a Jobbikkal pedig ezután ő maga mondta fel az együttműködést.

Egyre többen indulnának a főpolgármesteri pozícióért

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink