Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-08-09 14:10:00

Döbbenetes kijelentést tett Nagy László a magyar kézisek fizetéséről

Nem érzi terhesnek a politika jelenlétét a magyar kézilabdában, a TAO-rendszer mellékhatásaként megerősödött idegenlégiós-dömping ellen viszont küzdeni fog – nyilatkozta a Heteknek Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség férfi válogatottért felelős szakmai alelnöke.

Döbbenetes kijelentést tett Nagy László a magyar kézisek fizetéséről

A Barcelona és a Veszprém idei szezon végén visszavonult sztárja – aki azóta a Veszprém KC sportigazgatójaként is tevékenykedik – úgy látja, „a politika mindenhol benne van a sportban, csak a mértékben van különbség”. Hozzátette: a Veszprémnél már hazatérésekor a megegyezés része volt, hogy visszavonulása után szakmai szerepet fog vállalni, a szövetségnél pedig Kocsis Máté elnöki minőségében kért fel, hogy töltse be az alelnöki pozíciót. „Nem tudok róla, hogy a politikának erre rá kellett volna ütni bármiféle pecsétet” - fogalmazott.

Az alelnök jogos felvetésnek nevezte, hogy a TAO rendszer kapcsán a kézilabdába áramló pénzek közvetett eredménye, hogy rengeteg külföldi játékos van a bajnokságban, miközben az eredeti cél az utánpótlás erősítése lenne. „A nemzetközi kupákban szereplő csapatoknál fontosak a külföldi igazolások, de ha egy 6-8. helyen álló középcsapat leigazol 3-4 légióst, és a következő évben is ugyanott végeznek, akkor ez nem indokolt lépés. Ezt az utat egyébként inkább azért választják a klubok, mert a magyar játékosok fizetése annyira felment, hogy annyi pénzből két külföldit lehet foglalkoztatni” - fogalmazott Nagy, megjegyezve, hogy a tervek szerint a szövetség premizálni fogja a magyar fiatalok foglalkoztatását.

A teljes interjú a Hetek pénteken megjelent lapszámában olvasható.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink