Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-24 11:21:00

Bálint gazda: gyakran gondolok arra, mit tett volna a helyemben édesapám

Jövő hónapban megjelenik a könyve, amelyet várhatóan angolra és németre is lefordítanak majd – nyilatkozta Bálint gazda az ATV Start című műsorban. A 100. születésnapját vasárnap ünneplő kertészmérnök arról is beszélt, hogy apja még mindig elevenen él benne, illetve arról is, hogy hogyan határozta meg életét az otthon töltött időszak.

Bálint gazda: gyakran gondolok arra, mit tett volna a helyemben édesapám

A hosszú élet nem érdem, hanem „szerencsés véletlenek összessége” – egyebek mellett erről beszélt Bálint György, vagyis mindenki Bálint gazdája az ATV Start című műsorban. Mint mondta, a korai fiatalság értékei képesek felhalmozódni, olyannyira, hogy azok lehetővé teszik a későbbi nehézségek elviselését.

A köztiszteletben álló kertészmérnök azt is megjegyezte, hogy ő tulajdonképpen abból él, amit az élete első 18 évében, az érettségiig „összeszedett” a családjában. Édesapját pedig egyfajta „világítótoronynak” tartja, és gyakran visszaemlékszik arra, hogy bizonyos kérdésekben ő hogyan gondolkodott, és egy döntésnél még mindig azon gondolkodik, hogy vajon az édesapja hogyan döntött volna.

Azt is megjegyezte, hogy sokat van fiatalok között, és ez talán hozzájárul ahhoz is, hogy alkotó módon élje az életét.

Kérdésre válaszolva elárulta azt is, hogy nem csak ő nem beszélt a második világháborús eseményekről, hanem a társadalom is úgy alakult, hogy inkább hallgatott erről. Manapság azonban visszajönnek az emlékek, különösen azért, mert egy magyar kiadónak – folytatta a kertészmérnök – ez jutott eszébe, hogy az ötleteiből készítsenek egy könyvet. A jövő hónapban már megjelenik, azzal a címmel, hogy „Bálint gazda, a százéves kertész”, amit angolul és németül is ki szeretne adni a kiadó.

 

Ajánlom

További belföldi híreink