Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-19 18:39:00

Kiadta Csehország a rettegett bérgyilkost

Szombaton döntenek a letartóztatásáról annak a férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly szeptemberben megölt egy ismert építési vállalkozót a Pólus Center mögött. A gyanú szerint a férfinak több áldozata is volt, bérgyilkos lehetett. A férfit még márciusban, Prágában fogták el a cseh hatóságok, majd átadták a magyar rendőrségnek.

 

 

Kirándulók helyett fehér kezeslábast viselő nyomozók lepték el a XV. kerületi Szilas- patak környékét. A felvételek még tavaly szeptemberben készültek, amikor egy kutyasétáltató egy holttestre lett figyelmes a vízben, majd értesítette a hatóságokat. Kiderült, a 49 éves V. Lászlót meggyilkolták. Az elkövető a nyomozók szerint egy bérgyilkos lehetett.

Információink szerint a tehetős építési vállalkozónak kábítószert ígért a férfi, így csalta erre a kieső helyre. A drog átadása helyett azonban térdre kényszerítette, majd közvetlen közelről fejbe lőtte.

A nyomozók meg is nevezték a feltételezett elkövetőt, D.Csaba szerb-magyar kettős állampolgárt. Nevezett ellen belföldi elfogató parancs, nemzetközi és európai elfogatóparancs került kibocsátásra

Ennek köszönhetően a cseh hatóságok márciusban Prágában el is fogták a férfit. Szállodai szobájában parókát, álca szemüveget is találtak. A rettegett bérgyilkos a gyanú szerint nem csak Rákospalotán ölt, hanem azt megelőzően Hollandiában is.

"2018. július 30-án 14 óra 45 perckor Amszterdam egyik éttermében előre kitervelten, lőfegyverből leadott lövéssel megölt egy horvát állampolgárságú személyt. A holland államügyészség felajánlotta a büntetőeljárás átvételét Magyarországnak, melyet a legfőbb ügyészség elfogadott" - nyilatkozta Dócs András, a BRFK Nyomozó Főosztályának vezetője.

Csehország végül kiadta D. Csabát, a Terrorelhárítási Központ munkatársainak, akik átadták a férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak. A 38 éves gyanúsítottat kihallgatták, ám ő a vallomástételt megtagadta.

"A nyomozás több ember sérelmére előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt folyik. A nyomozó hatóság előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására. Ez alapján a fővárosi főügyészség indítványt tett a terhelt letartóztatására" - közölte Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

Az ATV Híradója tudja, erről már szombaton dönthetnek. A nyomozás során azt is vizsgálják, hogy a férfinak lehetett–e köze ahhoz a gyilkossághoz, amely idén januárban történt Belgrádban. A 37 éves áldozat éppen egy babakocsit rakott be a háza előtt álló autójába, majd a gyilkos közvetlen közelről mellkason és fejbe lőtte, a férfi belehalt sérüléseibe.

Ajánlom

További belföldi híreink