Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-18 10:36:00

Brexitügyi miniszteri biztos: Nagy változásokat jelentett be Varga Judit

Személyi és szervezeti változásokat is hoz az új igazságügyi miniszter munkába állása. Varga Judit tárcavezető az InfoRádió Aréna című műsorában bejelentette, hogy brexitügyi miniszteri biztost is kineveznek.

Brexitügyi miniszteri biztos: Nagy változásokat jelentett be Varga Judit

Az uniós ügyek átkerülnek a Miniszterelnökségtől az Igazságügyi Minisztériumhoz, a koordináló szereppel együtt – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Varga Judit.

Az új igazságügyi miniszter közölte, hogy a koordinációs tárcaközi egyeztető bizottság - amelyben a magyar álláspontot összerakják - működtetése is átkerül a tárcához. Mindezek az európai uniós ügyek államtitkárság név alatt szerepelnek majd.

Minden minisztériumnál van olyan államtitkár vagy helyettes államtitkár, aki az uniós tárcaspecifikus ügyeket viszi, de őket eddig is a koordináló központ fogta össze. Annyi lesz a változás, hogy a fejléc cserélődik, és az Igazságügyi Minisztérium neve kerül fölé – fejtette ki.

A tárcavezető a személyi változásokról is beszélt. A közigazgatási államtitkár személye változik, míg az uniós ügyekért felelős államtitkári posztra Steiner Attila mostani helyettes államtitkárt javasolja.

Bejelentette az is, hogy Takács Szabolcs brexitügyekért felelős miniszteri biztosként folytatja a munkát.

Ő eddig a Miniszterelnökség európai politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára volt. Erre azért van szükség, mert a jövőbeni kapcsolatokat rendezni kell a brit kilépés után, indokolt, hogy ezt miniszteri biztos képviselje – emelte ki Varga Judit.

atv.hu/infostart.hu

Ajánlom

További belföldi híreink