Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-19 07:17:00

Külföldre költözött, itthon hagyta az állatait elpusztulni

Külföldre költözött, de az állatairól nem gondoskodott a Baranya megyei Magyarhertelenden egy férfi. Az állatvédőknek a szomszédok szóltak, hogy kegyetlen állapotok uralkodnak a háznál. Amikor kiértek, azt látták, hogy a macskák és a kutyák eltűntek, több baromfi és egy törpedisznó pedig elpusztult. A törpedisznó malacát viszont sikerült kimenteni.

 

 

Az ATV Híradója bemutatott egy ingatlant a Baranya megyei Magyarhertelenden, amelynek gazdája külföldre költözött. Ezt sokan teszik meg, de innen úgy ment el a tulajdonos, hogy az állatait étlen-szomjan magára hagyta.

"Áldatlan állapotok és helyzetek fogadtak bennünket. Elhullott, illetve szenvedő állatokra találtunk" - mesélte Kőműves Krisztiánné, a Komlói Állatvédők aktivistája.

Az állatokat kegyetlen halálra ítélte a gazdájuk. Mivel senkinem nem szólt, így azok élelelem és víz nélkül maradtak. A háznál élő kutyák elszöktek, a macskákat a közelben lakók fogadták be, de a többi állat szinte kivétel nélkül kimúlt.

"Baromfikra leltünk, akik már elhullottak, illetve egy csüngő hasú malac mamára és kis malacra találtunk. A mamát nem sikerült megmentenünk, a kicsit viszont igen" - folytatta az aktivista.

A tulajdonosnak állatkínzás miatt kell majd felelnie.

"Lehet kiszabni szabadságvesztés büntetést. Minősített esetben mégsúlyosabban büntetendő bűntett és három évig terjedő szabadságvesztés is lehet akár a büntetés" - nyilatkozta Györe Norbert ügyvéd.

Az ügyben az állatvédők feljelentést tettek így várhatón rendőrségi vizsgálat indul az állatkínzó tulajdonos ellen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink