Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-18 13:33:00

Fideszes alpolgármester szállt bele saját pártjába Szombathelyen

Koczka Tibor kifakadt Hende Csabára, miután a Fidesz – egyelőre úgy tűnik –, hogy nem számol az eddig lojális szombathelyi alpolgármesterrel.

Fideszes alpolgármester szállt bele saját pártjába Szombathelyen
forrás: Facebook / Koczka Tibor

Kemény szavakat intézett Koczka Tibor, Szombathely Fidesz-KDNP-s alpolgármestere Hende Csaba felé a szombathelyi városházán – számolt be róla az Ugytudjuk.hu. A fideszes alpolgármester ugyanis megalázónak tartja, hogy a párt még csak nem is kereste.

A helyzet megértéséhez annyit mindenképpen szükséges hozzáfűzni: a szombathelyi közgyűlésben az idei évben megváltozott a politikai légkör, miután a helyi ellenzék – kiegészülve az addig Fideszt támogató alpolgármesterrel, aki nem Koczka – átvette a többséget a közgyűlésben.

A lap azzal folytatta, hogy a Fidesz 28 nappal ezelőtt jelentette be, hogy a polgármesteri posztért Balázsy Pétert indítja el. Tehát nyilvánvalóvá vált, hogy Koczkát nem indítja a párt egyéni választó körzetben és a Fidesz listáján sem kapott helyet.

Az alpolgármester azt mondta, mérhetetlenül megalázónak tartja, hogy az elmúlt ciklusban nyújtott munkájának tükrében a párttól még csak egy telefonhívást sem kapott, hogy tisztázzák, a jövőben nem számolnak személyével. Koczka most azt mondta, Hende Csaba jelen pillanatban a szombathelyi Fideszt is szétveri.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink