Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-18 20:21:00

Agyonverte a féltestvérét, tizenöt év börtönt kapott

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte az első fokon eljáró Győri Törvényszék azt a férfit, aki tavaly januárjában olyan súlyosan bántalmazta féltestvérét Láziban, hogy sérüléseibe belehalt - tájékoztatta a Győri Törvényszék csütörtökön az MTI-t.

Agyonverte a féltestvérét, tizenöt év börtönt kapott

A közlemény szerint a férfit mellékbüntetésként tíz évre eltiltotta a bíróság a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2018. január 12-én egy egész napos italozást követően este hat óra körül a vádlott és a sértett szóváltásba keveredett, majd dulakodni kezdtek.

A sértett férfi a bántalmazás során ütésből eredő fejsérülést, valamint rúgásból és megtaposásból eredő mellkasi és hasi sérüléseket szenvedett. A vádlott annak ellenére nem hívott orvosi segítséget, hogy látta a sértett sérüléseit. A vérző, nyöszörgő féltestvérét ágyba fektette és betakarta.

A vádlott és édesapja a hajnali órákban észlelték, hogy a sértett meghalt.

A bíróság igazságügyi orvosszakértői véleményre hivatkozva azt állapította meg, hogy a férfi életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

Az ítélet indoklása szerint megállapítható volt a védekezésre képtelen személy sérelmére való elkövetés, mert a sértett olyan súlyos fokban ittas volt a bántalmazás során, amely már önmagában kizárta, hogy védekezni tudjon. A bántalmazás során elszenvedett fejsérülés után a földön fekvő férfi képtelen volt a vádlott rúgásait és taposásait kivédeni.

Súlyosbító körülményként értékelte a bíróság a vádlott züllött életvitelét, azt, hogy a bűncselekményt hozzátartozója sérelmére követte el, és azt, hogy a bűncselekmény elkövetésekor a vádlott is ittas állapotban volt.

Enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság a vádlott büntetlen előéletét, alacsony intellektusát, epilepsziás betegségét, az eshetőleges szándékot, és azt, hogy a vádlott az eljárás során megbánást tanúsított.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink