Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-17 15:30:00

A Demokratikus Koalíció átadta az M5-ös metrót

A Demokratikus Koalíció aktivistái egy ironikusnak szánt flashmob keretében jelképesen átadták az M5-ös metrót.

A Demokratikus Koalíció átadta az M5-ös metrót
Fotó: Facebook

A fővárosi HÉV Batthyány téri végállomása mellett tartott eseményen az átadásügyi biztosként bemutatkozó Varga Gergő azt mondta, amikor kedden nyugovóra tértek a fővárosiak, még senki nem sejtette, hogy amikor felébred, már lesz egy újabb metróvonal - írja az MTI.

Mi vagyunk az első nemzet, ami gyakorlatilag egyetlen kapavágás nélkül egy teljesen új metróvonalnak örülhet, ez világraszóló teljesítmény, ami mindannyiunk közös boldogságát fogja szolgálni

- közölte a politikus.

Úgy fogalmazott, biztos most is lesznek ellendrukkerek, akik majd viccet csinálnak abból, hogy a vonal valójában 1888 óta működik HÉV-ként és csak egyszerűen átnevezik metrónak. A flashmob közben a politikus és az aktiviták az átadást szimbolizálva átvágtak egy nemzeti színű szalagot.

Az óbudai önkormányzat honlapján kedden jelent meg az a hír, hogy a Tarlós István főpolgármester által vezetett fővárosi közgyűlés elfogadta Budapest 2030-ig szóló közlekedési fejlesztéseit összefoglaló Budapesti Mobilitási Tervet, amelynek részeként a szentendrei H5-ös HÉV vonalra szeptember elsejétől M5-ös metróvonalként fognak hivatkozni. A közgyűlés arról is döntött, hogy a vonal Békásmegyer és a belváros közötti szakaszát metróüzemre alakítják át - áll a közleményben.

atv.hu

További belföldi híreink