Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-15 10:14:00

Farkas Örs: Karácsony "alkalmatlansága miatt" Zugló az elmúlt 15 év legnehezebb időszakában jár

Zugló lehet az első olyan budapesti kerület, amely csődeljárás alá kerül - mondta Farkas Örs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Farkas Örs: Karácsony "alkalmatlansága miatt" Zugló az elmúlt 15 év legnehezebb időszakában jár

Hozzátette: már Karácsony Gergely zuglói polgármester is felismerte, hogy nem jó a helyzet, ezért óriási ingatlaneladással próbálja betömni a "költségvetési lyukakat".

Emlékeztetett: 2019-ben 2 milliárd forintra emelkedett a kerület hitelkerete. 

Egy Zuglóhoz hasonló nagyságú kerületnek 18-20 milliárd forint a költségvetése, jelenleg a kerületben ennek tíz százaléka hitelkereteként áll rendelkezése, további tíz százalékát pedig olyan ingatlaneladásokból kívánja fedezni az önkormányzat, amelyek 2019-ben nyilvánvalóan nem fognak megvalósulni - fűzte hozzá.


Nem ez Karácsony Gergely zuglói polgármester egyetlen visszás ügye, hiszen csak a parkolási rendszer eddig 700 millió forint hiányt okozott a kerületnek - emelte ki. 

Az igazgató azt mondta, mivel borzasztó nehéz helyzetben van Zugló, ezért a polgármester megpróbált forrást visszavonni az önkormányzathoz, így például túlzó bérleti szerződésekkel pénzt vett ki az önkormányzat gazdasági társaságától, a Sport kft.-től.

Farkas Örs hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt hangsúlyozta, hogy Karácsony Gergely "alkalmatlansága miatt" Zugló az elmúlt 15 év legnehezebb időszakában jár és a legrosszabbul teljesít.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink