Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-11 12:59:00

Megszületett a teljes ellenzéki összefogás Terézvárosban is

Soproni Tamás, a Momentum korábbi alelnöke, az ellenzék közös terézvárosi polgármesterjelöltje csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be: Terézvárosban megszületett a teljes ellenzéki összefogás, a Momentum, a DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik részvételével. A szövetségre lépő szervezetek megállapodtak abban is, hogy minden körzetben közös jelölteket állítanak a Fidesz jelöltjével szemben.

“A fideszes polgármesterek csupán a Fidesz központból kiutalt szolgái, akik nem a választóikat képviselik, hanem az uraikat.Én a terézvárosiak szolgája szeretnék lenni. Hassay Zsófia, a Fidesz terézvárosi jelöltje évek óta nem vesz tudomást az itt élők legfontosabb problémáiról, arról, hogy az utcáink és tereink koszosak, a kerületünk egy betondzsungel, a zöldfelület hiánya miatt nyáron Terézváros egy hőkatlanná válik, az önkormányzati bérlakások pedig méltatlan körülményeket biztosítanak a bennük élőknek. Emellett Hassay Zsófia a Fővárosi Közgyűlésben megszavazta a budapesti olimpiát, támogatta a hármas metró orosz felújítását, a hajléktalanokat kriminalizáló embertelen rendeletet, és támogatta a Liget szétverését is” – fogalmazott Soproni Tamás.
 
Elmondta azt is, hogy polgármesterként Terézváros három legfőbb problémájára fog választ adni:

- Zéró tolerancia a szemét ellen - “Megduplázzuk a köztisztaságra fordított összeget, 300 új kukát helyezünk ki az utcákra, és korszerű takarítógépeket szerzünk be.”

- A zöldfelület méretének növelése 10 ezer négyzetméterrel - “Ligetet alakítunk ki a Podmaniczky utca melletti rozsdaövezetben, megkezdjük az átmenő forgalom fokozatos csökkentését Külső-Terézvárosban, és programot indítunk a homlokzatok zöldítésére.”

- A parkolási káosz felszámolása Terézvárosban - “Minden harmadik parkolóhelyet visszaadunk a helyieknek, visszavesszük a felelőtlenül elherdált parkolóhelyeket, és bevezetjük az okosparkolást.” 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink