Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-10 17:46:00

Deutsch Tamást alelnöknek választották az EP-szakbizottságában

11-6 arányban jóváhagyták Deutsch Tamás jelölését, két és fél évre alelnök lesz az Európai Parlamentben a költségvetési ellenőrző szakbizottságban.

Deutsch Tamást alelnöknek választották az EP-szakbizottságában

Deutsch Tamást, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjét meggyőző többséggel, 11-6 arányban megválasztották a költségvetési ellenőrző szakbizottság alelnökének az Európai Parlamentben. Más frakció nem állított vele szemben másik jelöltet  - írja az index.hu. Az oktatási-kulturális és a belügyi szakbizottságban elhalasztották a 3. alelnök megválasztását, hogy elkerüljék a többi fideszes jelölttel kapcsolatos vitát.

Gál Kingát a Biztonság- és védelempolitikai albizottság második alelnökének választották. 

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Bocskor Andreáról és Hidvéghi Balázsról elhalaszották a szavazást, hogy elkerüljék a vitát. Dobrev Klára Facebook-oldalán osztotta meg az EP-ből, hogy "a szakbizottság nem szavazta meg a bizottság alelnökének a fideszes Hidvégi Balázst. A Bizottság elnökét és többi alelnökét rendben megválasztották, de a fideszes politikus kapcsán a szavazás elhalasztását kérték."

A szocialista EP-képviselő Ujhelyi Istvánt pedig újra az EP közlekedési és turisztikai bizottság alelnökének választották. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink