Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-07-06 13:38:00

Megállapodott az ellenzék Szegeden

A Demokratikus Koalíció is csatlakozott a szegedi összefogáshoz. Az ellenzék Botka László újraválasztását támogatja az őszi önkormányzati választáson.

Megállapodott az ellenzék Szegeden

A Demokratikus Koalíció bejelentette csatlakozását a szegedi összefogáshoz, ezzel már hétre bővült a Botka Lászlót és programját támogató szervezetek száma. Az összefogás a Demokratikus Koalíció érkezésével a teljes ellenzéki palettát lefedi.

A DK közleményében azt írja, az elmúlt napon Gyurcsány Ferenc többször is egyeztetett Botka Lászlóval és a DK szegedi szervezetének vezetőjével.

A megbeszélések célja az volt, hogy kialakuljon az együttműködés, teljes ellenzéki egység sorakozzon fel a Fidesszel szemben, egyúttal biztosítva az arányos és méltányos részvételt a közös ellenzéki listán és az egyéni körzetekben is - írják.

A DK elnökének közvetítése sikerrel zárult - fogalmaznak. A mindkét fél által elfogadott megállapodás alapján a Demokratikus Koalíció támogatja Botka László újraválasztását. Mint írják, a kölcsönös kompromisszumot a felek elfogadták, a vita lezárult.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink