Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-27 06:20:00

Bosszúbol akarhatott robbantani a 63 éves budapesti férfi

Elfogták a rendőrök azt az idős férfit, aki több épület felrobbantásával fenyegetőzött az elmúlt két hétben. A gyanúsított négyszer tett névtelen fenyegető bejelentést a 112-es segélyhívóra. Azt mondta, hogy egy nagybörzsönyi panzió és egy újbudai iroda fog felrobbanni. A kriminálpszichológus szerint, ha nem buknak le időben az ilyen elkövetők, akkor előbb-utóbb beváltják a fenyegetést.

Bosszúbol akarhatott robbantani a 63 éves budapesti férfi

Június 15-én érkezett egy telefonhívás a 112-es segélyhívó számra. A bejelentés szerint egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy robbantás lesz egy nagybörzsönyi panzióban. Ezt a fenyegetést utána még kétszer, két egymást követő napon megismételte. Június 19-én újabb bejelentés érkezett, akkor már egy újbudai épületben akart robbantani a 63 éves elkövető.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője tájékoztatásul elmondta: a férfi korábbi konfliktusait próbálta meg így megbosszulni, így rendezni. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezik a letartóztatás indítványozását.

A kriminálpszichológus szerint azért választják a robbantásos fenyegetést, mert kárt akarnak okozni a másiknak, elsősorban érzelmileg, de akár üzletileg is.

Végh József elmondta: az emberek általában érzelemvezéreltek éppen ezért érzelmi okokból hoznak döntéseket, ami azt eredményezi, hogy nem hiszik el, hogy egy fenyegetés bármilyen következménnyel is járhat.  

A klinikai szakpszichológus úgy véli, a fenyegető magatartás mögött mindig ott van a fölényre való törekvés, vagyis a hatalom, és az erő fitogtatása.

Makai Gábor szerint a robbantással való fenyegetés egy sajátos eszköz egy mentálisan sérült embernek. A kriminálpszichológus szerint, ha nem buknak le idejekorán az ilyen elkövetők, akkor előbb utóbb beváltják, amit mondanak.

Robbantásokkal fenyegetőzött az idős férfi. Elfogták.

 

atv.hu

További belföldi híreink