Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-25 19:40:00

Tarlós: Fogalmam sincs, hogy ezekkel a jelöltekkel miről lehetne vitatkozni

Már több mint 59 ezren adták le szavazataikat, ezek a részvételi adatok azonban nem véglegesek, hiszen még holnap délig lehet szavazni. Közben Tarlós István nyílt levélben bírálta a kihívóit, akikkel egyelőre nem tudja, hogy miről vitatkozhatna. A jelöltek szerint a főpolgármester fél az erőtől, távolmaradásával bevallja, hogy nincs igaza.

Az előválasztás utolsó előtti napján is hosszú sor állt a Széll Kálmán téren, illetve több fővárosi helyszínen. A választók szerda délig dönthetnek arról, hogy októberben ki legyen Tarlós István közös ellenzéki kihívója.

A főpolgármester közben egy nyílt levelet tett közzé a Magyar Nemzetben. Ebben elsőként az előválasztás lebonyolítását bírálta, amelyet marketingtevékenységnek nevezett. Szerinte a jelölteknek fogalmuk sincs az önkormányzati rendszer működéséről, ígéreteik pedig csődbe vinnék a BKV-t. Szerinte a jelöltek önállósága korlátozott Gyurcsány Ferenc árnyékában, és úgy vélte, hogy még Puzsér Róbert sem mondott olyan dőreségeket, mint az előválasztás résztvevői.

Kálmán Olga szerint a főpolgármester 9 évig nem jól képviselte a fővárosiak érdekeit.

„Tarlós István fél az erőtől, legfőképpen a budapestiek erejétől. Attól az erőtől, amellyel majd az én vezetésemmel meg tudjuk mutatni, hogy ebből a városból tudunk építeni egy mindannyiunk számára élhető, európai várost.” - fejtette ki Kálmán Olga.


Tarlós István nyílt levelét azzal zárta, hogy: „Fogalmam sincs, hogy ezekkel a jelöltekkel miről lehetne vitatkozni.”

„Demokráciában az, aki nem mer vitatkozni, az bevallja azt, hogy nincs igaza. Ha Tarlós István nem áll ki vitára az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjével, az előválasztás győztesével, akkor világos, hogy azért nem mer vitatkozni, mert pontosan tudja, amit mond, az nem igaz. Ezzel leleplezi önmagát, és egyébként bebizonyítja azt, hogy pont ugyanolyan fideszes, mint bármelyik fideszes politikus, aki fél vitatkozni, beleértve a főnökét, Orbán Viktort.” - jelentette ki Karácsony Gergely.

A Momentum jelöltje a demokratikus kultúra semmibevételének nevezte Tarlós István kijelentését, az előválasztás magas részvételi arányát pedig örömmel fogadta.

„Mindenképpen jó, hogyha a saját magunknak megszabott érvényességi küszöböt elérjük. Én reménykedtem abban, hogy százezren is akár elmehetnek, ez nem lesz, de mindenesetre örömteli folyamat az, hogy Budapest polgárai úgy gondolták, hogy fontos kinyilvánítaniuk a véleményüket ebben a fontos kérdésben.” - fejtette ki Kerpel-Fronius Gábor.

Az előválasztás végeredményét szerdán kora este ismerheti meg a közvélemény.

atv.hu

További belföldi híreink