Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-24 15:35:00

3000 embert várnak a Maccabi Játékokra

Július 29. és augusztus 7. között rendezik a 15. Európai Maccabi Játékokat Budapesten. Az esemnnyel kapcsolatban Deutsch Tamás, a rendezvény védnöki testületének vezetője elmondta, hogy 90 éve rendezték meg először Prágában ezt a zsidó sport, kulturális, vallási és közösségi eseményt, melyen egyszerre több sportágban versenyeznek a résztvevők. 24 sportágban 42 országból 2300 sportoló érkezik Magyarországra, de 3000 az akkreditált résztvevők száma.

 3000 embert várnak a Maccabi Játékokra

A megnyitó július 30-án lesz Hidegkuti Nándor stadionban, ahol felvonulnak a különböző országok a zászlaikkal, majd egy kulturális eseményre kerül sor, folytatta Deutsch. 63 versenyszám lesz, és ez lesz Magyarországon minden idők eddigi legnagyobb ilyen sporteseménye, tette hozzá. A sportágak között lesz például falmászás, bridzs, 3x3-as kosárlabda, sakk, és a klasszikus olimpiai sportágak is. 214 magyar sportoló is részt vesz, némelyik sportágban mindhárom korosztály, a junior, felnőtt és masters is versenyezni fog.

Deutsch hangsúlyozta: a Maccabi egy nagyon izgalmas, és nagyszerű kulturális esemény is, amely akár tízezres nagyságrendű külföldi vendéget is hoz, valamint az ország minden tájáról is ide utaznak, ami jóval több adóbevételt jelent majd, mint az az 5 milliárd forint, amivel az állam támogatta a rendezvényt, magyarázta Deutsch Tamás, és több ország is közvetíteni fogja az eseményt, amely viszi az országunk hírnevét.

Tájékoztatott arról is hogy 12 versenyhelyszín lesz, ebből 10 Budapesten. A kulturális események nagy része  az Orczy kertben lesz, további helyszínek többek között a Ludovika Campus, a Vasas kézilabdapálya, az MTK röplabda pályája, a Lantos Mihály sporttelep, sorolta. A sporteseményeken ingyenes a részvétel, melyre mindenkit szeretettel várnak, a megnyitó ünnepségre kell belépő, melyeket az "emg2019.hu" honlapon lehet megvenni.

Július 29-én kezdődik Budapesten a 15. Maccabi Európa Játékok

 

atv.hu

További belföldi híreink