Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-06-23 13:31:00

Závecz: Karácsony az élen, de szorosan mögötte ott van Kálmán Olga

A megkérdezettek 39 százaléka Karácsony Gergelyt, 35 százaléknyian Kálmán Olgát, a momentumos Kerpel-Fronius Gábort pedig 10 százalék támogatja a legújabb közvélemény-kutatás szerint, amelyet a Závecz Research készített.

Závecz: Karácsony az élen, de szorosan mögötte ott van Kálmán Olga

Új közvélemény-kutatást készített a Závecz Research, ennek egyik kérdése úgy hangzik: amennyiben részt vesz az előválasztáson, kit támogat szavazatával? Erre a megkérdezettek 39 százaléka azt mondta, hogy Karácsony Gergelyt, míg 35 százaléknyian azt, hogy Kálmán Olgát. A momentumos Kerpel-Fronius Gábor 10 százalékot kapott, és 17 százalék azok aránya, akik nem tudják/nem válaszoltak – írja a hvg.hu.

A Závecz Research a második fordulóval kapcsolatban is megkérdezte az embereket. Itt az derült ki, hogy 29 százaléknyian vannak azok, akik biztosan nem vesznek részt az előválasztás második fordulójában, 36 százalék mondta azt, hogy valószínűleg nem vesz részt, 18, hogy valószínűleg részt vesz, 7, hogy biztosan, míg 11 százalék azt, hogy nem tudja vagy nem válaszolt.

Egy másik kérdés az önkormányzati választásokra vonatkozott, azt kérdezték: ha most vasárnap lenne ez a voksolás, úgy a megkérdezettek elmennének-e szavazni? Itt 42 százalék azt válaszolta, hogy biztosan elmenne, 23, hogy valószínűleg igen, míg 18, hogy valószínűleg nem, és 16 százalék azt, hogy biztosan nem menne el. 1 százaléknyian voltak azok, akik nem tudták megmondani/nem válaszoltak a kérdésre.

Az adatfelvétel június 11-15. között zajlott, 1000 fővel dolgoztak, személyes megkérdezéssel.

atv.hu

További belföldi híreink